.

.

TOTS 21

Josep Poblet a l'entrada del jutjat Foto:Roger Segura (ACN)

Josep Poblet a l’entrada del jutjat Foto:Roger Segura (ACN)

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, s’ha personat als jutjats de Reus però no ha declarat.
Poblet ha presentat un recurs de reforma pel qual considera que el jutge de Reus no té competències per a tractar els temes de Vila-seca.
A la sortida dels jutjats, Poblet ha volgut deixar clar que no tenen res a veure amb Innova, Sagessa ni Reus.
Recordem que Josep Poblet havia estat citat a declarar en qualitat d’imputat en una peça separada del cas Innova. Estaria relacionada amb presumptes irregularitats en la construcció del nou Centre d’Atenció Primària i Centre d’Alta Resolució de Vila-seca, que es va inaugurar el març del 2012. A finals de febrer, la Guàrdia Civil va sol·licitar a la secretaria general del consistori còpies de diverses actes de comissions municipals en les quals es van prendre decisions sobre l’equipament.
La junta de govern celebrada el 19 de maig del 2008 va acordar per unanimitat encarregar els serveis de supervisió de la redacció del projecte executiu del nou centre mèdic a l’arquitecte Jorge Batesteza per un import de 10.440 euros.
Poblet ha arribat pocs minuts abans de les quatre de la tarda als jutjats de Reus acompanyat per dotze dels quinze regidors de l’equip de govern de CiU al municipi. Ha abandonat les dependències judicials una hora i miyja més tard. Abans d’entrar, Poblet ha assegurat que estava content pel suport rebut dels companys de consistori. Ha dit textualment que era l’home més feliç del país i del món local.
El magistrat del jutjat d’instrucció número 3 de Reus imputa a Josep Poblet els presumptes delictes de blanqueig de capitals, prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes.
El recurs ha evitat que també hagin declarat els altres regidors de l’ajuntament de Vila-seca imputats.

ACN