.

.

TOTS 21

'Pitu' Boronat, al centre, junt a l'alcade de Perafort i l'alcaldessa pedània de Puigdelfí. Foto: Tarragona21

‘Pitu’ Boronat, al centre, junt a l’alcade de Perafort i l’alcaldessa pedània de Puigdelfí. Foto: Tarragona21

Un smartphone i una trompeta de pregoner. Un power point per acompanyar el pregó i un farcit d’anècdotes històriques de quan Puigdelfí entrava en l’era de la comunicació moderna. El present i el passat comunicatiu.  Josep Boronat, més conegut per ‘Pitu’, responsable d’Afers externs i de Comunicació de Dow Chemical a Tarragona, ha estat la nit de divendres el pregoner de la Festa Major de Puigdelfí, festa que s’allargarà fins diumenge i que té per patró Sant Sebastià, el màrtir que de petit impressionava un Boronat molt arrelat al poble -n’és fill adoptiu des de 1999- i que en el  power point que il·lustrava el pregó el mostrava en una reproducció d’una famosa obra d’Andrea Mantegna.

Desplegant les seves arts de seducció comunicativa, el pregó ha estat un repàs a les fites humanes en comunicació i com aquestes van anar arribant amb el temps a la vila. Temps en què La Cruz i el Diario Español eren els rotatius més llegits a Puigdelfí, temps -abans- en què els vilatans havien de desplaçar-se a Tarragona per anar a cal retratista, o quan calia fer cap a una botiga de queviures per poder usar l’únic telèfon públic que existia al poble.

Tots els avenços, amb la ràdio i la televisió potser com a eines més potents del segle XX, i amb internet com el darrer a arribar i revolucionar les comunicacions humanes es resumeixen en un aparell que ho condensa tot: un smartphone, que Boronat mostrava recordant que és un producte carregat de peces fabricades a la indústria química.

Dow havia aterrat a Puigdelfí en 1982 quan va comprar una instal·lació de l’aleshores Enpetrol (avui Repsol), en uns terrenys de 20 jornals que Jaume Gavaldà conservava dins el terme de Puigdelfí tot i trobar-se -com si es tractés del Comtat de Treviño- envoltat pel terme de La Pobla de Mafumet.

‘Pitu’ Boronat acabava el relat recordant l’enorme responsabilitat que el gran potencial de les xarxes socials ofereixen als usuaris i a les empreses. Com a bon empleat d’una multinacional americana que té en el seu ADN els valors, aconsellava usar el nou potencial amb «honestedat, respecte, humilitat, generositat, reciprocitat, obertura i col·laboració».

‘Pitu’ ha estat acompanyat en el seu pregó per l’alcalde de Perafort, Joan Martí Pla, l’alcaldessa pedània de Puigdelfí, Roser Artacho, i entre el nombrós públic que s’ha reunit a l’Oficina d’Atenció Municipal es trobaven els directors de Dow i Repsol a Tarragona, Kepa Díaz de Mendíbil i Josep Francesc Font, respectivament, i el president de la patronal química espanyola i de Dow Chemical Ibérica, Anton Valero.

Seguiu el programa de la Festa Major de Puigdelfí en aquest enllaç.