TOTS 21

Imatge de la pintada a la seu de Tarragona

El PSC de Tarragona ha condemnat viu Twitter una pintada que avui ha aparegut a la seu. El text diu: ‘Pedro Sánchez=carnimero. Seis mutilados. Carnicero’.

‘La intolerància no va enlloc. El respecte a la diferencia de pensament, és un dels millors valors democràtics’, afirma els socialistes com a resposta.

Aquesta setmana van aparèixer també pintades amb amenaces al cotxe i l’habitatge d’una regidora socialista de Mont-roig del Camp, fets que van ser denunciats per l’Ajuntament i pels l’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, i Tarragona, Pau Ricomà.

Segons ha remarcat el primer secretari de l’agrupació socialista de Tarragona, Santi Castellà, «està clar que els violents i els intolerants han convertit al PSC en objecte del seu odi. No ens trobem davant d’un cas aïllat sinó d’una espiral de fets similars o pitjors que han afectat a diverses seus socialistes de les nostres comarques i, fins i tot, a persones particulars.»

El primer secretari dels socialistes tarragonins es refereix a les amenaces de mort que es van aparèixer a la seu del PSC de Valls, a l’acte vandàlic que va patir una regidora socialista de Mont-roig del Camp, o al recent atac amb llançament d’escombraries a la seu socialista de Reus.

Davant d’aquesta onada d’episodis d’intolerància el PSC reitera el seu més enèrgic i absolut rebuig a totes les manifestacions d’odi, de violència, d’insult o d’assenyalament al discrepant. Repetim, condemnem la violència –sense matisos- i qualsevol atac dels grups vandàlics a la seu política de qualsevol partit democràtic.

Segons Santi Castellà, «si els intolerants creuen que amb aquestes amenaces ens faran callar o ens espantaran s’equivoquen. Aquestes fets tan lamentables l’únic que aconsegueixen és reforçar les nostres conviccions democràtiques i la nostra determinació de seguir lluitant políticament pel progrés, la justícia social i les llibertats. Tarragona, igual com Catalunya i el conjunt d’Espanya, és majoritàriament una societat respectuosa de la seva pluralitat i així seguirà sent. Els violents no passaran», ha conclòs.