.

Hi ha moments que la vida et pega una clatellada i et fa despertar dels somnis. I si són tres, a més fan mal. Pim-Pam-Pum. Aquest vespre, el Nou Estadi ha estat escenari d’una golejada d’aquelles que fa trontollar les cames davant el FC Andorra (0-3), sense remuntada possible com l’any passat perquè el Nàstic s’ha quedat, definitivament, sense munició. El quart partit consecutiu sense guanyar ni marcar deixa els tarragonins passant fred en terra de ningú, a 5 punts del primer equip que dona accés al play-off d’ascens (l’Algeciras després de guanyar el Cornellà per 3-2) i a dos que el primer que marca el descens, el Cornellà precisament arran de la victòria d’un UCAM Murcia reforçat per Fullana contra el Linense (1-0).

El director general del Nàstic, Lluís Fàbregas, recordava abans del partit davant els micròfons de Tarragona Ràdio que l’objectiu d’enguany és pujar i que no hi hauria nous fitxatges en aquest mercat d’hivern perquè l’entrenador no els havia demanat. El resultat de l’encontre d’avui, i especialment la manera com s’ha produït, generen dubtes en les expectatives i provoquen suors als despatxos. Perquè si aquest diumenge no es guanya i es convenç al camp del cuer, el Betis, els nervis  obligaran a prendre decisions. El dia de la marmota de les darreres temporades.

Els canvis de Raül Agné a l’onze titular, en el qual figurava per primer cop des de fa dos mesos Pedro Martín i movia Joan Oriol a banda dreta per art de màgia, buscaven ser un revulsiu. Però les errades en defensa s’han multiplicat durant la primera meitat. Una jugada que semblava inòcua en un extrem de l’àrea després d’una pèrdua de Nil Jiménez ha acabat amb el defensor provocant penal sobre Manu Nieto. Era el minut 4 i la transformació a càrrec de Marc Fernández anunciava tempesta. Es pot caure en el debat etern sobre si la decisió arbitral era rigorosa o no, tanmateix el cert és que quedava tot un món per poder reaccionar. Un miratge. Dani Romera es lesionava al minut 20 i al minut 30 una pentinada massa confiada d’Aythami al seu porter la recollia Manu Nieto per marcar el segon a plaer. I el mateix protagonista repetia tres minuts més tard en un cop de cap impecable que posava el llacet a un contracop de llibre originat, curiosament, en una falta favorable als locals.

La pressió alta i el ritme elevat de circullació de pilota -una orquestra filharmònica davant una txaranga de barri- destrossava l’esquema defensiu dels homes d’Agné enmig de l’estupefacció dels 2.195 espectadors que llavors encara restaven a les graderies. Per acabar de ratificar la impotència general, només segons abans del descans un cop de cap des de la petita de Nil que deixava Ratti venut no podia ser aprofitat a porta buida per un Pedro Martín que s’ha quedat al vestidor. Pocs minuts més tard l’ha seguit Nil. L’alineació inicial havia fet aigües.

I com el partit ja s’havia fet miques, almenys ha servit per veure debutar el jove extrem Valverde, en una segona part en què el Nàstic ha volgut pressionar, de manera desordenada, i recórrer a l’orgull, perquè hi ha moments en què el sistema és tenir vergonya torera. Una xilena de Carbia que sortia llepant el pal esquerre donava una mica de vida a l’encefalograma pla del joc grana. Una centrada de Robert Simon donava a Pablo possibilitats, però la davantera està per entrenar en una galeria de tir més que no pas en el camp annex. Els visitants han estat a punt d’ampliar el marcador en una jugada en què la pilota tocava al pal, rebotava a l’esquena de Manu García i, per una vegada, sortia fora evitant així un ridícul més.

Agné: “Un desastre absolut”

El xiulet final certificava que el Nàstic només ha sumat 8 dels darrers 33 punts. Desencís entre el públic, amb xiulada i crits abans de tornar a casa cabrejats. Alarma a la part noble. Falta de recursos a la banqueta. Una altra temporada en risc d’acabar al contenidor de reciclables. “Un desastre absolut. Hem estat molt malament i quan això passa l’únic culpable és l’entrenador”, reconeixia Agné en roda de premsa. “Cal oblidar-ho el més aviat possible perquè no afecti els jugadors”.

Alineacions:

Nàstic: Manu García, Nil Jiménez (Javi Bonilla, minut 58), Quintanilla, Aythami, Joan Oriol, Ribelles (Valverde, minut 70), Elías, Robert Simon, Pedro del Campo, Pedro Martín (Pablo Fernández, descans), Dani Romera (Fran Carbia, minut 20)

Banqueta: Gonzi, Venetikidis, Bonilla, Trilles, Carbia, Pol Prats, Pablo Fernández, Karim, Montalvo, Víctor Valverde

FC Andorra: Ratti, Marc Fernández (Eudald, minut 62), Vilanova, Diego, Àlex Pastor (Alti, minut 62), Martí Vilà, Aguado, Sergio Molina (Iván Gil, minut 80), Hevel, Rubén Bover (Dani Morer, minut 74), Manu Nieto (Rubén Enri, minut 80)

Banqueta: Josele, Alti, Roger Riera, Riverola, Rubén Enri, Dani Morer, Zoudine, David Martín, Iván Gil, Eudald, Cañete i Casadesús.

Gols: 0-1, Marc Fernández de penal (minut 4); 0-2, Manu Nieto (minut 30); 0-3, Manu Nieto (minut 33)

Targetes grogues: Aythami (minut 36); Adri (minut 84); Valverde (minut 88)