.

Eufòria a la parada de la Pilar Solà, a Cambrils, la venedora de cupons de l'ONCE que aquest dijous va vendre un cupó premiat amb 20 milions d'euros. Foto: ACN

Eufòria a la parada de la Pilar Solà, a Cambrils, la venedora de cupons de l'ONCE que aquest dijous va vendre un cupó premiat amb 20 milions d'euros. Foto: ACN

La venedora de cupons de l’ONCE que ha repartit 20 milions d’euros, Pili Solà, s’ha vist aquest divendres desbordada pels nombrosos mitjans i curiosos que s’han congregat al seu punt de venda. “És un número del barri, un premi molt repartit”, ha afirmat orgullosa, entre abraçades i petons de veïns. Diversos agraciats, la majoria amb premis de 60.000 euros per cupó, s’han acostat eufòrics a l’estand que la Pili porta, des de fa quinze anys, en una cèntrica cruïlla a la zona del port de Cambrils, a tocar del passeig marítim. Tots els premiats coincideixen en què destinaran els diners a tapar forats. Una neboda de la Pili, també premiada, no se n’ha estat de destapar la tradicional ampolla de cava.

“M’han tocat 60.000 euros i el número, a sobre, em va sortir gratis”, exclamava la Maria Engràcia Recasens. La venedora de cupons és la seva tieta i padrina del seu fill. Com sovint fa, li va regalar un cupó del 83794, el número que va sortir premiat del Sorteig Extraordinari d’Estiu de l’ONCE, el més important repartit a l’Estat per a una única butlleta. Del portador d’aquesta butlleta, que correspon a la sèrie 051 i el premi de 20 milions, ni rastre. En canvi, sí que s’han deixat veure alguns dels 119 guanyadors dels 60.000 euros per cupó, de la resta de sèries.

És el Cas de la Maria Engràcia, que només saber la notícia aquest dijous a la nit no va poder evitar que les llàgrimes li caiguessin galtes avall. Aquest divendres, molt engrescada, s’ha deixat caure pel punt de venda en nombroses ocasions. Una altra de les afortunades que s’ha presentat a l’estand ha estat la Loli Iglesias. Tant ella com la seva germana tenien un número. En total, 120.000 euros per a elles. “Serviran per ajudar la meva família i els meus fills, que estan a l’atur”, afirmava la Loli, amb una fotocòpia dels dos números entre les mans.

El número del barri

“Ha estat molt repartit entre gent que li feia molta més falta que potser a d’altres, formen una penya de persones que em compren diàriament i sempre els guardo el mateix número a tots; era el número del barri, estic molt contenta perquè també m’ha tocat a mi”, ha explicat la Pili. Té 54 anys i en porta quinze treballant en aquesta zona turística de Cambrils, si bé mai havia repartit un premi tan important “Fa uns deu anys vaig repartir 100 milions de les antigues pessetes i el novembre de l’any passat vaig fer una màquina de 35.000 euros, però mai un premi d’aquestes dimensions”, explicava la venedora de cupons.

Va ser un dels guanyadors qui la va avisar, el mateix dijous, que havia venut aquest premi extraordinari de 20 milions. “Me’n vaig assabentar per la noia que porta el bar d’aquí al costat, on també tenen el número premiat, però creia que bromejava perquè sempre em va bromes d’aquest tipus”, ha afirmat. “No he esmorzat res, ni vaig sopar ni tampoc he dormit!”, ha afegit, desbordada, Pili, enmig de la munió de persones que s’han aglutinat aquest divendres al seu punt de venda, davant la mirada desconcertada dels nombrosos turistes que passen a peu per aquesta cèntrica zona de vianants al cor del port de Cambrils.