.

Trobada de pianistes a Vila-seca. Foto: Cedida

Trobada de pianistes a Vila-seca. Foto: Cedida

Amb el nom “Tradició i actualitat, compositors i intèrprets”, l’ACCAT (Associació de Conservatoris de Catalunya) ha organitzat un projecte amb el qual pretén realitzar quatre encontres arreu del país i on es mirarà d’apropar dues branques que haurien de donar-se la mà habitualment: intèrprets i compositors.
L’objectiu d’aquest projecte és que els alumnes de més nivell dels vint centres de grau professional treballin les obres dels compositors catalans en una doble faceta. Per una banda, els joves podran treballar l’obra d’un compositor català “històric” amb un intèrpret de reconeguda trajectòria i per l’altre també es convidaran compositors actuals per treballar directament les seves composicions amb els alumnes.
Al projecte s’hi han inscrit un gran nombre d’alumnes matriculats als diferents conservatoris i centres autoritzats de grau professional catalans, fet que ha suposat que no tots ells hagin pogut participar com a alumnes actius.
Després dels tres primers encontres duts a terme als conservatoris de Badalona (amb els compositors Enric Granados – Albert Guinovart i la pianista Alba Ventura), Cervera (amb Fredreic Mompou – Lluís Guzman i el pianista Jordi Camell) i Girona (amb Xavier Montsalvatge – Salvador Brotons i el pianista Jordi Masó) arriba l’últim encontre que es durà a terme el proper 17 d’octubre al Conservatori de Música de Vila-seca amb el binomi de compositors Joan Massià – Narcís Bonet, juntament amb el pianista Jordi Vilaprinyó

Els intensos horaris del dia inclouran classes magistrals al matí –repartides en dos espais simultanis (pianista/compositor)-, una conferència havent dinat on els convidats parlaran sobre l’obra i la trajectòria, les vinculacions del seu llenguatge… Posteriorment hi haurà un breu concert amb una part a càrrec dels alumnes més interessants que s’aplegaran a l’encontre i una altra a càrrec del pianista convidat, Jordi Vilaprinyó. Així doncs, es podrà escoltar l’obra d’ambdós compositors, així com entendre la seva vinculació.

El projecte arranca de la idea del pianista cerverí Santi Riu, que ha desenvolupat el concepte i que a més ha rebut l’adhesió de l’Associació catalana de compositors i el Gremi d’Editorials de música de Catalunya (GEMC).
L’experiència ha servit per conèixer més la música del nostre país, descobrir les obres dels compositors actuals i apropar joves pianistes i compositors.