.

.

TOTS 21

L’alcalde, Pere Virgili, durant el seu parlament previ al pregó d’ahir. Tots21

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, no va tenir pèls a la llengua ahir a l’hora de carregar contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de carregar-se de nou la proposta de confinament nocturn elaborada des del govern de la Generalitat. Durant el seu discurs previ al pregó de la Festa major de Sant Bartomeu de la localitat, punt de sortida de la celebració que s’allargarà fins al 26 d’agost, ja llençava un advertiment embolcallat de seda: “Creiem en les nostres tradicions, en les tradicions segures, és clar. Amb totes les mesures que calguin. Amb tots els protocols que ens demanen les autoritats sanitàries. No pas les judicials. Les sanitàries són les que hi entenen”.

Posteriorment, i en declaracions realitzades a Tots21, el batlle es deixava anar. “Al Tribunal algú li va fer creure que podien fer política. I ara s’han envalentit i es creuen que són farmacèutics, infermers, metges i epidemiòlegs. Per tant, la resta de mortals estem a les seves mans. I quan la comunitat científica i mèdica fan unes recomanacions, com per exemple mantenir el toc de queda en municipis com el nostre, es treuen de la màniga una vegada més una sentència que ens aixeca el toc de queda. Qui som? Doncs nosaltres seguim organitzant la Festa Major i mantenint els actes com els teníem previstos com si hi hagués toc de queda. Avui tothom pot ser a casa seguint tots els actes abans de la una”.

En aquest sentit, Virgili precisa que Roda “es troba en aquests moments d’estiu molt per sobre de la seva població” i arrossegava “un índex de rebrot de la pandèmia que les autoritats sanitàries creien que era perillosa”. De fet, des del municipi “havíem trucat tres vegades a les portes del Procicat dient que complíem els requisits”. Finalment Roda va entrar al llistat, encara que segons Virgili, si la resposta hagués estat més ràpida “s’hauria notat tant en una millora de l’índex de rebrot com en la menor incidència dels micros o macrobotellots a les zones d’esbarjo. Nosaltres i els municipis veïns hem patit un augment dels problemes que teníem a partir de l’una, les dues, les tres de la nit, que al nostre municipi se’ns concentra a la platja”, reconeix.

J.S.