.

.

TOTS 21

Imatge de Pere Segura durant la presa de possessió de la nova Corporació Municipal a Vila-seca. Foto: Cedida

Pere Segura és el nou alcalde de Vila-seca i substitueix a Josep Poblet, antic batlle del municipi. El candidat de Vila-seca Segura-Junts ha aconseguit ser investit gràcies als vots favorables dels dos regidors del PSC, així com l’abstenció de Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca, després que la seva formació es quedés lluny de les majories absolutes aconseguides pel seu antecessor.

L’arribada de Segura a l’alcaldia de Vila-seca no ha estat, ni de lluny, tan plàcida com les que protagonitzava Josep Poblet amb les seves sis majories absolutes consecutives. Tot i guanyar a les urnes el passat 26 de maig, els vuit regidors aconseguits –a tres de la majoria absoluta- resultaven insuficients per poder governar amb comoditat. Finalment, el PSC, no sense un motí intern d’última hora quan la majoria de militants locals va signar un comunicat en contra del pacte, entrarà a formar part del govern encapçalat per Vila-seca Segura-Junts.

I, malgrat això, amb el suport dels dos regidors socialistes, els exconvergents de Vila-seca Segura es queda a un de la majoria absoluta i haurà de governar en minoria. Àmplia, però minoria. La quadratura del cercle ha arribat amb les abstencions en el ple d’investidura de Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca –vinculada a ERC-. Un bon senyal, en paraules del mateix alcalde electe, que veu esperançat com s’obre la possibilitat d’arribar a acords amb aquestes dues formacions. Al davant tindrà a C’s, que ha votat el seu cap de files, Juan Antonio Ramírez, que encapçalarà l’oposició gràcies als cinc regidors obtinguts en els comicis.

Conscient de la complexitat d’aquest trencaclosques polític, Segura ha fet un discurs d’investidura marcat per les referències a la diversitat i pluralitat dins del municipi, presentant el seu projecte com a “obert a tothom” i a “totes les sensibilitats”. En aquest sentit, ha advocat per la “multilateralitat i el consens” com els “ingredients” del treball diari del nou govern. “No serà el camí més ràpid, però és el que ens farà arribar més lluny”, ha assegurat.

Sota l’atenta mirada de Josep Poblet, l’encara president de la Diputació de Tarragona que aquest dissabte al migdia deixa l’alcaldia després de 26 anys, Segura s’ha emocionat quan, al final del seu discurs, ha recordat el seu besavi, Jaume Xatruch, que també va ocupar el càrrec “en temps bastant més complicats”. L’alcalde electe i el sortint s’han fos en una abraçada quan s’ha aixecat la sessió.

La crida de Segura al consens ha trobat el seu eco a l’oposició. Ramírez ha reconegut que el “diàleg constant” haurà de ser un dels principals signes pels quals s’haurà de guiar l’acció de govern. El líder de C’s s’ha compromès a fer l’Ajuntament “governable” i ha advocat per posar els “interessos del poble abans que els del partit”. Tant Ramírez com el portaveu de Vila-seca en Comú, Mario Téllez, han tingut paraules de reconeixement dirigides a Poblet. El regidor dels comuns ha recordat que han rebutjat l’oferta de Segura per formar part del govern i s’ha mostrat partidari d’assolir “consensos”.

Més crític s’ha mostrat Josep Forasté, de Decidim Vilaseca, que com altres regidors republicans i dels comuns ha promès el càrrec de regidor per imperatiu legal –no així Segura, que s’ha limitat a prometre-. Ha retret als governs anteriors de poblet actuar de forma “absoluta”. En un discurs en el qual ha intercalat català i castellà, com ha fet el portaveu de C’s, el socialista Ivan Navarro, ha inscrit en un “moment històric” el pacte tancat amb els excovergents. “Hem volgut fer un salt endavant i participar en el govern municipal per ser protagonistes del canvi després de més de 30 anys a l’oposició”, ha subratllat.

Aquests són els nous regidors que formen part de l’Ajuntament de Vila-seca:

– Per Vila-seca Segura (8 regidors): Pere Segura,  Manuela Moya, Josep Toquero, Lucía Teruel, Cristina Cid, Xavier Farriol, Àngels Poblet i Esmeralda Núñez.

Per Ciudadanos (5 regidors): Juan Antonio Ramírez, David García-Miguel, Concepción D. Insa, Sandra González i Miguel Ángel Hidalgo.

Per Vila-seca en Comú (3 regidors): Mario Téllez, Núria Miret i Carlos Cercós.

Per Decidim Vila-seca (3 regidors): Josep Forasté, Pineda Vaquer i Robert Rodríguez.

Pel Partit dels Socialistes de Catalunya (2 regidors): Iván Navarro i Anabel Margalef.

ACN