.

El regidor de Torredembarra Pere Font (CiU) a la sortida dels jutjats, envoltat de periodistes. Foto: ACN

El regidor de Torredembarra Pere Font (CiU) a la sortida dels jutjats, envoltat de periodistes. Foto: ACN

El regidor de Torredembarra Pere Font (CiU), un dels detinguts aquest dijous per la Guàrdia Civil en el marc de l’operació policial per presumptes irregularitats, s’ha mostrat “decebut, enfadat i trist” després del seu pas pels jutjats del Vendrell, on s’ha negat a declarar. “Estic en estat de xoc, decebut, nerviós, enfadat i trist per la família, els amics i la gent del poble perquè m’acusen d’un munt de coses que són de pel·lícula”, ha lamentat en declaracions als periodistes. Uns minuts més tard, sobre la una, també n’ha sortit el regidor José Oviedo (PP) sense fer cap tipus de manifestació. El jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs, imputats per un delicte contra l’administració pública.

Cap a les onze del matí d’aquest divendres el regidor Pere Font ha arribat en un furgó policial als jutjats del Vendrell i n’ha sortit cap a dos quarts i mig d’una. Segons ha explicat ell mateix, ha optat per no declarar davant del jutge instructor. “Sempre tinc la paraula fàcil, però avui és tot molt difícil i no he pogut declarar res”, ha explicat, visiblement nerviós i contrariat.

Font ha afegit que “haver passat una nit al calabós i portar les manilles no toca amb el què jo he exercit a l’Ajuntament” i ha insistit que els fets de què se l’acusa són “molt sorprenents i gairebé de pel·lícula”. Uns minuts més tard, pels volts de la una, ha sortit dels jutjats el regidor de Governació, José Oviedo (PP), però ràpidament ha pujat a un vehicle i n’ha marxat sense fer declaracions.

Durant aquest divendres està previst que passin a disposició del jutge els altres tres detinguts: l’alcalde, Daniel Masagué, la primera tinenta d’alcalde, Francisca Felguera, i l’empresari Blas Niubò. Aquest dijous al vespre ja van declarar davant del jutge tres regidors més del govern municipal de Torredembarra. Es tracta d’Elia Rodríguez i Santiago Ardèvol de CiU i l’independent Ignasi Duran, els quals van quedar també en llibertat amb càrrecs.