.

.

TOTS 21

Imatge del pregó de Perafort. Foto: Cedida

Imatge del pregó de Perafort. Foto: Cedida

El president de l’AEQT, Jesús Loma, ha estat enguany l’encarregat de pronunciar el tradicional pregó. El delegat de la Generalitat a Tarragona, els alcaldes de municipis veïns i directius d’empreses, van assistir al pregó i al posterior sopar de gala
S’han organitzat prop d’una trentena d’actes amb motiu de la festa major de Sant Pere, la qual s’allargarà fins al proper dia 5 de juliol Perafort es troba immers des del passat dissabte, en la seva festa major de Sant Pere. La lectura del tradicional pregó de festa major va anar a càrrec de Jesús Loma Ossorio, president de l’AEQT. El consistori perafortí ha volgut així, continuar amb la seva tradició de nomenar com a pregoner a «algú vinculat al nostre territori i que destaqui en algun dels àmbits del nostre dia a dia», tal i com va explicar l’alcalde, Joan Martí Pla i Pla.

En la seva presentació del pregoner, el batlle va explicar que «Jesús Loma Ossorio és un pregoner de luxe per a nosaltres. Pel que fa als seus vincles amb el territori, els va iniciar al principi de la seva carrera professional, la qual va continuar amb una projecció major, a ciutats com Barcelona o Leverkusen, a Alemanya. Després va tornar de nou a Tarragona on, actualment, hi té el seu despatx. I
pel que fa als seus vincles amb el dia a dia del territori, Loma Ossorio també és una persona rellevant.

Tothom coneix la relació del nostre municipi amb el món de la química i el nostre pregoner és, des de 2014, el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona. Aquest càrrec el compatibilitza amb la direcció de la fàbrica Bayer de Tarragona i també, amb les seves funcions de coordinador tècnic de les cinc fàbriques de Bayer d’Espanya».

Per la seva banda, Loma Ossorio va elogiar durant el seu pregó, alguns dels trets diferencials del municipi, com per exemple, la seva gastronomia. D’altra banda, també va voler incidir en la capacitat d’evolució i de creixement d’aquest municipi: «L’estació de l’AVE reflexa una realitat que ha canviat la fisonomia del municipi, però que no ha d’ocultar el dinamisme que té aquesta població. Perafort i Puigdelfí, a ulls d’un forà com jo,però que creu en el concepte de Camp de Tarragona com a unitat en el territori per al desenvolupament i les seves oportunitats, és un exemple de creixement. Mentre en els últims 30 anys, Catalunya ha crescut al voltant d’un 20 per cent, un municipi com Perafort ho ha fet al voltant del 200 per cent. A més ho ha fet situant la mitjana d’edat de la seva població, per sota de les mitjanes nacionals i provincials. Un poble que creix i que atreu gent jove és un poble viu, atractiu i ple d’oportunitats. Només així, s’entenen aquestes taxes de desenvolupament demogràfic.

Desenvolupament i creixement, dues paraules que durant els últims anys semblaven oblidades i que,avui, segueixen florint lentament. Però estem en el bon camí i, sense dubtes, Perafort i Puigdelfí és un bon lloc on establir-hi les arrels i buscar un futur», va dir.

El delegat del Govern de la Generalitat, els alcaldes de La Pobla de Mafumet, Garidells i Pallaresos, així com els directors dels complexos industrials a Tarragona de DOW Chemical i Repsol, van assistir a aquest pregó, després del qual es va celebrar el tradicional sopar de gala. Han estat un total de 200 veïns i veïnes de Perafort no es van voler perdre aquesta trobada anual que es realitza amb motiu de la festa major de Sant Pere.

Els actes continuaran fins al proper diumenge dia 5 de juliol quan el castell de focs posi punt i final a la celebració de Sant Pere. Per endavant queda doncs, gairebé una setmana d’activitats pensades perquè grans i petits puguin gaudir d’aquesta festa major.