.

.

TOTS 21

Un moment de la presentació del llibre de Josep Pedro

Els habitants de Perafort i Puigdelfí han pogut gaudir un any més, de les activitats organitzades al municipi amb motiu de Sant Jordi. Entre els actes celebrats, en destaca el de la presentació del llibre que anualment edita l’Ajuntament i que té una temàtica relacionada amb el poble o els seus habitants.

Enguany, l’autor de l’obra titulada ‘Records d’un temps passat’, ha estat Josep Pedro i Sanahuja, escriptor local que ja ha publicat altres títols editats pel consistori.

Aquesta iniciativa es va engegar fa anys i des de llavors, s’han editat diferents llibres sobre la història de Perafort i Puigdelfí, així com publicacions on s’hi recollien receptes, fotografies dels veïns i veïnes, entre d’altres temàtiques. Segons explica l’alcalde del municipi, Joan Martí Pla i Pla, «són llibres on es parla de vivències i es recullen relats dels nostres avantpassats i totes aquestes històries ens han servit per conèixer millor el nostre poble.

També hem publicat llibres amb reculls de receptes, de fotografies de les famílies que viuen a Perafort i Puigdelfí i de poesies. Tot plegat fa que aquesta tradició sigui molt important per al conjunt del municipi perquè tots hi estem implicats d’una o altra manera».

A l’acte de presentació de ‘Records d’un temps passat’, celebrat al Casal Municipal de Puigdelfí, hi van assistir una trentena de veïns i veïnes, entre els quals hi havia Josep Pedro i Sanahuja, autor de l’obra, que va destacar la seva vinculació amb el poble. Pedro va néixer a Perafort, on sempre hi ha viscut. Les històries que li són explicades oralment pels habitants del poble li han servit per escriure els diferents llibres que ha publicat.

Un exemplar d’aquesta obra, així com una rosa i un punt de llibre van ser repartits entre totes les famílies del municipi amb motiu de Sant Jordi.

Parades de llibres per Sant Jordi a Perafort

D’altra banda, i amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els més joves, aquests van ser obsequiats amb un llibre en funció de la seva edat. Així, els nens i nenes d’entre 0 i 2 anys van rebre el llibre «Bombolles de sabó»; els d’entre 3 i 4 anys, «Les meves primeres 100 paraules»; «Mega 3D Espai» va ser el títol de l’obra amb què s’obsequià als petits de 5 a 7  anys; els de 8 a 9 anys van rebre el llibre «Cos Humà» i finalment, als joves d’entre 10 i 12 anys, se’ls va
lliurar el llibre «Cinc setmanes amb globus».

Imatge del dinar popular de Sant Jordi

Amb motiu de la celebració de Sant Jordi, aquest diumenge Perafort va acollir diversos actes més. A mig matí, l’AMPA de l’escola va muntar una paradeta de llibres mentre que l’esbart dansaire Santa Tecla va amenitzar la jornada amb una actuació. Tot seguit, es va celebrar el tradicional dinar popular de Sant Jordi al qual hi van assistir més de 170 persones. Després de compartir aquest dinar, els veïns i veïnes van gaudir d’una actuació musical a càrrec de Maria Jacobs. D’aquesta manera es va posar punt i final a aquesta jornada festiva organitzada amb motiu de Sant Jordi a Perafort.