.

.

TOTS 21

Moment de la presentació del llibre. Foto: Cedida

Moment de la presentació del llibre. Foto: Cedida


El llibre editat enguany pel consistori es titula ‘La crisi de la Postguerra. Records de Joan Pere i Busquets’ Es tracta del primer dels actes organitzats amb motiu de la setmana cultural, que finalitzarà el proper diumenge dia 1 de maig.

Les vivències de Joan Pere i Busquets en l’època de la Postguerra, són el fil argumental del llibre ‘La crisi de la Postguerra’ editat enguany per l’Ajuntament de Perafort amb motiu de Sant Jordi. El passat dia 22, el consistori va acollir l’acte de presentació d’aquest llibre durant el qual, s’hi van donar cita un bon nombre de veïns i veïnes del municipi. Al llarg de la presentació, l’autor va explicar que “en finalitzar la Guerra Civil espanyola, jo solament tenia sis anys. Després, el dia 3 d’abril, en vaig complir set. Podeu imaginar-vos quins eren els pensaments d’aquest infant orfe de pare a conseqüència d’aquella maleïda guerra. Varen vindre temps molt dolents. La poca moneda que hi havia en les famílies va ser requisada. Tots els queviures estaven controlats i es va establir la cartilla de racionament”.

Totes aquelles vivències personals són doncs, les que han donat lloc a aquest llibre amb el que l’Ajuntament de Perafort ha volgut felicitar el dia Sant Jordi als seus habitants. Aquesta és una tradició encetada fa uns anys, segons la qual el consistori edita un llibre que té la voluntat de parlar de Perafort i Puigdelfí i de la seva gent. En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Joan Martí Pla i Pla, va destacar que “des de fa molts anys, hem anat publicant llibres de relats i vivències del nostre passat, els quals ens han servit per conèixer millor el nostre poble; també hem publicat llibres amb reculls de fotografies o receptes, i ens hem deixat envair per les poesies dels nostres veïns i veïnes. Des que vam iniciar aquesta tradició, han estat moltes les publicacions que hem fet, cadascuna de les quals ha sigut especial per algun motiu”.

Com mana la tradició, el mateix dia de Sant Jordi, l’alcalde i els regidors, van anar casa per casa fent entrega d’un exemplar i una rosa per a cada família. “És una manera de felicitar el Sant Jordi a tothom. Ens agrada poder fer-ho i compartir així, un dia tan especial de la cultura catalana”, afirma Joan Martí Pla i Pla. La presentació i entrega del llibre van ser els primers dels actes amb motiu de Sant Jordi organitzats al municipi.
A banda d’aquests actes, se n’han programat d’altres amb motiu de la setmana cultural que es viurà al municipi fins al proper diumenge dia 1 de maig. Entre aquests, destaca la sessió de Contacontes que tindrà lloc el proper divendres a la biblioteca municipal, el mateix dia en què se celebrarà un taller de còctels als baixos de l’Ajuntament. Ja dissabte dia 30, s’ha organitzat una obra de teatre al Casal de Perafort. “Fuera de quicio” és el títol de la representació que anirà a càrrec del Grup Escènic Atenea.

Finalment, diumenge, se celebrarà una diada castellera a la plaça de l’Església, en la que hi participaran la Colla Jove Xiquets de Valls i els Xiquets del Serrallo. Tot seguit, els més petits del municipi podran participar en activitats amb inflables i pintacares a la pista poliesportiva de Puigdelfí. Finalment, se celebrarà una fideuà popular amb música en directe al Casal de Puigdelfí. D’aquesta manera, es posarà punt i final a la setmana cultural de Perafort i Puigdelfí.