.

.

TOTS 21

Amb aquestes pistes que encara no han estat inaugurades oficialment, s’incrementa el nombre d’equipaments esportius del municipi

Amb aquestes pistes que encara no han estat inaugurades oficialment,
s’incrementa el nombre d’equipaments esportius del municipi

Molts dels equipaments construïts amb vidre, com les pistes de pàdel, les pantalles acústiques o els edificis amb grans portes o finestres, s’han convertit en un risc per a les aus que, en no veure el vidre, hi xoquen i poden arribar a morir del cop.

Conscients d’aquest fet, des de l’Ajuntament de Perafort i Puigdelfí, s’ha volgut resoldre aquest problema en el moment de la posada en marxa de les seves noves pistes de pàdel. Per fer-ho, el consistori perafortí s’ha posat en contacte amb ornitòlegs experts així com amb la Federació Catalana de Pàdel i altres ajuntaments i clubs esportius, per tal de recollir les seves experiències entorn d’aquesta problemàtica.

Després d’haver copsat les millors experiències, s’ha optat per instal·lar un sistema que fins al moment està donant excel·lents resultats, ja que ha aconseguit evitar el xoc d’aus contra aquestes noves instal·lacions. El sistema emprat ha consistit en col·locar punts de vinil glacejat en aquests vidres.

Aquests punts, a vista d’ocell, converteixen en opaques les zones de risc i per tant, eviten el xoc de les aus. D’altra banda, el vinil glacejat no resta llum als jugadors per la qual cosa, no suposen cap obstacle ni impediment visual per a les persones que fan ús de les pistes.

Amb aquesta mesura, el municipi vol contribuir a la preservació del medi ambient i de les seves espècies. De fet, aquesta no és la primera acció que es duu a terme a Perafort i Puigdelfí per vetllar per les aus que habiten al territori. En aquest sentit, el municipi és conegut també per tenirhi instal·lades caixes niu amb les que es busca promoure la presència i reproducció d’aus com les òlibes, que han estat declarades espècie protegida a Catalunya i que són un bon aliat per als pagesos, ja que poden arribar a menjar un miler de rosegadors a l’any, funcionant per tant, com una mena de raticides naturals.

Les dues pistes de pàdel de Perafort encara no han estat inaugurades oficialment, tot i això, des del passat mes d’octubre s’hi duu a terme el curs municipal de pàdel adreçat a joves de l’escola. Aquest nou equipament se suma així a la llista d’altres equipaments esportius municipals com són les piscines, la pista poliesportiva o el camp de futbol.

Les noves pistes s’han ubicat en un espai molt proper a l’Escola Pública Josep Veciana, la qual cosa, facilita que els alumnes de l’escola puguin fer-ne ús quan els sigui necessari. Un 90 per cent del cost de construcció de les pistes de pàdel ha estat sufragat a través d’una subvenció de la Diputació de Tarragona.