.

.

TOTS 21

El pregó i el sopar de gala de Perafort, primers actes de la festa major de Sant Pere

El pregó i el sopar de gala de Perafort, primers actes
de la festa major de Sant Pere

El pregó de festa major ha donat, un any més, el tret de sortida a les festes de Sant Pere. Enguany, la lectura d’aquest tradicional pregó ha anat a càrrec de l’expresident del Port de Tarragona, Josep Anton Burgasé. Desenes de persones es van donar cita aquest dijous al vespre al Casal Municipal del poble, per participar en aquest acte que representa l’inici oficial de a festa major de Perafort.

Burgasé va ser regidor de l’Ajuntament de Tarragona entre els anys 1979 i 2004. Amb una vida política dedicada al municipalisme, Burgasé va assumir la cartera d’urbanisme i va ser artífex d’una part important de l’estructura actual que té la ciutat de Tarragona. Després d’això, va assumir la presidència del Port de Tarragona, entre els anys 2004 i 2013. Tot plegat fa que Burgasé sigui un gran coneixedor del territori i de les seves infraestructures. És per això que el seu discurs va girar entorn a la importància que tenen les connexions, alhora que va fer un repàs per alguns dels projectes més destacats en aquest àmbit.

Així, va parlar del TramCamp, el tramvia de la zona del Camp de Tarragona que va es va incorporar al Pla de Transports de Viatgers de Catalunya (PTVC) l’any 2002 i que, a dia d’avui continua encallat. Tractant-se d’infraestructures i de Perafort, l’estació de l’AVE va ser un altre dels grans temes que va tractar en el seu discurs. En aquest sentit, Burgasé va deixar molt clar que “per molt que molts la critiquin, la ubicació d’aquesta estació és la que havia de ser i és la correcta”. Després del seu ampli repàs per les qüestions que més afecten al territori en temes de comunicacions, Josep Anton Burgasé va concloure afirmant: “Perafort no és un municipi petit, sinó que és un municipi que es troba integrat en un territori ben comunicat i com a part d’aquest entorn, Perafort i Puigdelfí, són tan importants com qualsevol altre gran ciutat”.

Finalitzat el pregó, l’alcalde del municipi va aprofitar per fer una crida als veïns i veïnes a participar en els actes de la festa major i va afirmar que “com sempre, el programa d’actes ha estat dissenyat pensant en satisfer els gustos de tothom, tant dels més grans com dels més petits”.

Després d’això, els veïns i veïnes van poder participar en el tradicional Sopar de Gala que va tenir lloc a la carpa de les festes ubicada al carrer Joan Palau. Aquest sopar s’ha convertit en un punt
de trobada per a les persones del poble que volen compartir una bona estona juntes.

La festa major de Perafort en honor a Sant Pere, continuarà aquest cap de setmana amb molts més actes. En aquest sentit, el mateix dia de Sant Pere, es duran a terme bona part dels actes  tradicionals de la festa. Al migdia, l’Església del poble acollirà una missa en honor a Sant Pere, mentre que a la tarda, tindrà lloc el que és probablement, un dels actes amb més bona acollida de les festes, la cercavila popular. La Llumeneta, el Llumenot, les Avellanes Gironelles i altres elements del bestiari de l’entorn, prendran part en aquest acte festiu que tindrà el seu punt d’inici a l’Avinguda de Catalunya. Per acabar aquest dia festiu, la carpa de festes acollirà el ball de nit de Sant Pere, que anirà a càrrec de l’Orquestra La Principal de la Bisbal.

Finalment, diumenge, últim dia de la festa major de Perafort, se celebrarà la volta ciclista 53 Gran Premi Sant Pere Memorial Ramon Falcó, amb sortida al carrer Joan Fuster. Passat el migdia, tindrà lloc la missa solemne cantada en honor al patró a l’Església del poble. Ja a la tarda, la companyia Passabarret oferirà un espectacle infantil a la plaça de la Generalitat. Arribats al vespre, tindrà lloc el tradicional sopar de pa amb tomàquet que anirà seguit per l’actuació de la Bandarra Orquestra. Com és tradició, la traca de fi de festes, des de la Plaça Catalunya, marcarà el punt i final de la festa major de Sant Pere de Perafort.

Mayo Lorda