.

El portaveu municipal del PP, Alejandro Fernández

El portaveu municipal del PP, Alejandro Fernández

El portaveu del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, ha presentat la proposta de reforma fiscal per Tarragona ciutat, assegurant que “congelar no és suficient: cal baixar impostos, es poden baixar els impostos i hauríem de baixar impostos”. Alejandro ha explicat que “en matèria fiscal cal donar un pas endavant, i pensar no només en recaptar a curt termini, sinó en donar un nou impuls a la recuperació que s’està imposant i que comença a tenir forma de manera clara”.

Segons el popular “no és una cosa que ens traiem de la màniga a un any de les eleccions. El govern de Mariano Rajoy ha anunciat una baixada d’impostos a partir de gener de l’any vinent. Molts ajuntament de capitals de província, molts d’ells governats pel PP com Sevilla, Málaga, Córdoba, Castellón, Ciudad Real, Ávila o Huesca, han baixat els impostos per aquest any. Fins i tot ciutats governades per socialistes com Avilés o Toledo també han anunciat baixada d’impostos”.

“La congelació no és suficient i no l’acceptem, perquè creiem que després de tants esforços, ara cal tornar als ciutadans aquest esforç que han fet durant els darrers anys, amb una rebaixa clara d’impostos”, ha insistit.

Alejandro ha recordat que “el govern d’Espanya ha facilitat 20 milions d’euros a l’Ajuntament per pagar els proveïdors, fet que ha donat tranquil·litat a la tensió de la tresoreria, i s’han flexibilitzat les condicions del retorn del préstec del Govern amb el pla de viabilitat. Aquesta flexibilització genera un ‘caldo de cultiu’ adient per baixar els impostos. Toca que la recuperació arribi a tothom”.

La proposta del PP, al detall

Aquesta proposta “tindria una repercussió de 4,5 milions d’euros en la recaptació de l’Ajuntament. Tenint en compte que l’Ajuntament té un pressupost consolidat d’ aproximadament 200 MEUR, creiem que és perfectament  assumible el que demanem”. D’entrada, el PP demana que l’Ajuntament rebaixi de manera general un 10% l’IBI. D’aquesta manera, la reducció quedaria compensada per l’augment del 10% que aplicarà l’Estat en la revisió cadastral, i la balança pel contribuent tindria un efecte zero. Amb tot, Alejandro considera que “en els darrers 4 anys s’han viscut dues pujades de l’IBI d’un 10% cadascuna. Cal tornar a una situació de més normalitat. És una rebaixa que considerem prudent”.

El PP també proposa un descompte a la Plusvàlua d’un 25%: “Serviria per reactivar la compra-venda d’immobles i té repercussió en la recaptació de l’Ajuntament. Amb la reactivació que es produiria, l’Ajuntament no necessàriament hauria de perdre recursos”, resol Alejandro.

En el cas de les famílies nombroses i monoparentals, els populars reivindiquen una bonificació afegida del 10% en l’IBI, un 10% en la taxa de la brossa, un 10% en l’impost de vehicles i un 10% en les llars d’infants: “Molta gent s’ha queixat que les llars d’infants per ser públiques són cares. Per aquestes famílies aquesta rebaixa seria rellevant i d’obligat compliment”.

En el cas dels jubilats i desocupats de llarga durada, Alejandro també insta el consistori a aprovar rebaixes del 10% en l’impost de vehicles i de la brossa.