.

.

TOTS 21

Els candidats republicans durant la presentació de la proposta. Foto: Cedida

Els candidats republicans durant la presentació de la proposta. Foto: Cedida

L’alcalde de Tarragona i candidat a la reelecció, Pau Ricomà, ha afirmat aquest matí que durant el següent mandat s’ampliarà la xarxa de centres cívics de la ciutat amb l’objectiu que la ciutadania tingui a 10 minuts de casa un centre o equipament cultural.

Ricomà ha explicat que s’està treballant perquè els baixos de l’edifici del carrer Santiyan sigui un centre cívic cultural per donar resposta a les mancances d’equipaments de la Part Baixa. La redacció del projecte executiu ja està adjudicada.  Per altra banda, ha avançat que des d’ERC s’aposta perquè l’Espai Turisme, que aviat quedarà alliberat amb el trasllat del personal a l’Antiga Audiència, esdevingui el nou centre cívic i cultural de la Part Alta.

Una altra de les accions que es portaran a terme és la transformació d’una part de l’edifici de l’antiga facultat de Lletres en un centre cívic. “És un espai que té totes les característiques per ser-ho perquè que hi ha diferents serveis municipals, com l’atenció a joves, i perquè hi haurà una connexió directa amb l’Espai Jove Kesse, que esdevindrà un pol cultural molt potent”, ha expressat l’alcalde.

Pel que fa a la zona del Francolí, Ricomà ha apuntat que un objectiu és convertir els baixos on hi ha la comissaria dels Mossos d’Esquadra, al carrer Doctor Mallafré, en un nou espai sociocultural. La policia catalana s’instal·larà a l’estació d’autobusos, a la nova comissaria de proximitat, i deixarà lliures aquests baixos.

I a Llevant, els veïns podran gaudir d’un centre cívic a la Ciutat Residencial, que es farà de forma paral·lela amb transforació d’aquest espai en un alberg de turisme juvenil i familiar.  “Només ERC pot garantir que els veïns d’aquesta zona tan important per la ciutat disposin d’unes instal·lacions que fa anys que reclamen”, ha afirmat Ricomà.

L’alcalde també ha recordat que durant aquest mandat s’ha aprovat el pla estratègic de centres cívics i el pla de biblioteques, que no ha començat a caminar fins que ERC va assolir l’alcaldia. Sobre això, és important destacar que s’ha adjudicat la redacció del projecte executiu de la biblioteca de Torreforta i els equips tècnics ja hi estan treballant.  A banda, ja està a contractació i aviat sortirà la licitació per la redacció del projecte executiu de la Biblioteca de Sant Pere i Sant Pau. Ricomà ha destacat que també es treballa perquè el nou institut de l’Arrabassada hi encabeixi una biblioteca que doni servei a la ciutadania que viu a aquella zona de la ciutat.

Ricomà ha apuntat que la cohesió de la ciutat és un dels objectius més importants d’ERC i sobre això ha destacat que “la cohesió també vol dir igualtat d’oportunitats i accés a la cultura”. Per aquest motiu, ha destacat que “fem una aposta molt clara pels centres cívics, ja que cada vegada més tenen la tendència i la voluntat de ser també centres culturals. Volem convertir-los en uns espais on generar activitat cultural participativa entre els usuaris. La cultura és un element de transformació i dinamització  i és imprescindible per fer avançar Tarragona”.