.

.

TOTS 21

Patricia Terrado, rebent el guardó

Patricia Terrado i Josep Royo són els guanyadors dels Premis Tarragonès 2018. El Consell Comarcal del Tarragonès ja ha fet entrega dels guardons d’enguany. A títol pòstum ha estat guardonat el mecenas Joan Josep Marca.

Patricia Terrado va aconseguir la vintena Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura pel seu treball «Els ports antics de Tarraco: Embarcadors, ports i platges del litoral tarragoní en època romana (segle II aC – segle III dC)». El guardó compra amb una dotació de 2.450 euros i també la publicació de la seva obra a la col·lecció «Els llibres del Consell».

Per la seva banda, Josep Royo ha estat guanyador del divuitè Premi de Creació Luicius Anneus Florus per la seva trajectòria en l’àmbit del tapís i la pintura.

La guardonada Patricia Terrado ha explicat al Matí de Tarragona Ràdio que la idea del treball ve de la seva tesi doctoral, on es va centrar en el port romà de Tàrraco i que amb la beca es centrarà els ports romans menors que estaven al voltant de la ciutat.

Finalment s’ha atorgat el títol pòstum de divuitè Premi de Difusió Eutyches a Joan Josep Marca Torrents pel seu treball com a president de la Fundació Privada Mútua Catalana.

La gala de lliurament de premis va tenir lloc dimecres passat al Morell, conduïda pel periodista Ricard Lahoz.