.

.

TOTS 21

Un total de 239 treballs provinents de tot Catalunya s’han presentat en les set modalitats dels Premis Arnau de Palomar 2020, que convoquen el Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l’Ajuntament de Riudoms. És una participació històrica, malgrat que aquest és un any molt complicat per a les entitats culturals a causa de la pandèmia de la covid-19.

Precisament per les restriccions imposades a la cultura per la pandèmia, enguany no es convocarà l’acte presencial de lliurament dels premis, que s’havia anunciat per a divendres 13 de novembre. L’organització ha optat per un anunci esgraonat de cadascun dels premis a partir del mateix 13 de novembre, que es realitzarà a les xarxes socials i a la web del CERAP. En aquest acte virtual de lliurament dels premis participarà Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, que oferirà un breu parlament del que ha suposat el coronavirus per a la cultura i el món associatiu.

Els 239 treballs presentats es distribueixen de la manera següent: Investigació (1), Recerca juvenil (2), Narrativa breu (108), Recull de poesia (51), Recull fotogràfic (2), Arts plàstiques (27) i Instagramers (48). Cal destacar que els guanyadors de cinc de les modalitats són veïns de Riudoms, una altra dada que feia anys que no es donava en els Premis Arnau de Palomar. La dotació econòmica conjunta dels premis és de 6.500 euros.

Redacció