.

.

TOTS 21

Parc Central, el Centre Comercial de Tarragona gestionat per CBRE, ha posat en marxa el primer Punt Lila com a servei regular en un centre comercial de la província de Tarragona en el marc d’un projecte global promogut per CBRE en la lluita contra la violència de gènere.

El Punt Lila forma part de l’estratègia de Parc Central i CBRE en la lluita contra les desigualtats i permetrà que tots els visitants, treballadors i usuaris puguin trobar en un centre comercial un lloc discret i accessible per rebre informació, assessorament, denunciar possibles agressions de gènere i permetrà també realitzar l’acompanyament a les possibles víctimes.

Parc Central en la lluita per la igualtat contra la violència de gènere

Per dur a terme aquest projecte, CBRE engega aquesta iniciativa global, sent el Centre Comercial Parc Central el primer a Tarragona en llançar la iniciativa. Parc Central ha format el personal del PAC – Punt d’Atenció al Client, el personal del Servei de Seguretat i el Personal de Gerència amb un projecte formatiu liderat per la Consultora econsultoring, els quals a través de personal especialitzat han impartit una formació certificada sobre la igualtat de gènere, l’assetjament i violència per raó de sexe, especificant com detectar senyals d’alerta i els protocols a seguir davant de cadascun dels diferents casos que es puguin donar, per tal de prevenir i actuar de manera eficient, establint tècniques i habilitats de comunicació no sexista.

Què és un Punt Lila?

El Punt Lila és un instrument promogut pel Ministeri d’Igualtat del Govern d’Espanya que pretén implicar el conjunt de la societat, en la lluita contra la violència de gènere i oferir la informació necessària per saber com actuar davant d’un cas d’aquestes característiques a víctimes i a l’entorn. Aquesta estratègia forma part del catàleg de mesures urgents del Pla de Millora i Modernització i suposa un canvi d’enfocament a les polítiques públiques d’atenció a les víctimes, situant la violència de gènere com un problema estructural que requereix la implicació del conjunt de la societat per eliminar-la.

Antoni Renom, gerent adjunt de Parc Central, ha explicat que “ens hem format i hem treballat intensament per aconseguir aquesta distinció; volem implicar-nos en la lluita contra la violència de gènere. Creiem que un centre comercial també és un lloc adequat i molt discret per apropar aquest servei a les víctimes”.

Redacció