.

La portaveu de Junts ha fet un balanç balanç molt crític del primer any de mandat del PSC, ERC i Ara Reus. Foto: Cedida

La portaveu de Junts per Reus i cap de l’oposició a l’Ajuntament, Teresa Pallarès, ha afirmat que el govern municipal de PSC, ERC i Ara Reus “no funciona i va en la direcció equivocada”. “Durant la campanya electoral, Sandra Guaita va prometre que era ‘l’hora del canvi’, però no va avisar que seria un canvi cap a pitjor”, ha subratllat aquest vespre en una conferència al Círcol per fer balanç del primer any de mandat del govern tripartit a la capital del Baix Camp.

Pallarès ha exposat els tres exemples “més evidents” d’aquest “canvi negatiu” per a la ciutat: “A dia d’avui, els reusencs paguem més impostos, patim més delinqüència i disposem de menys serveis públics”, ha assenyalat durant l’acte en què hi han assistit més de cent vint persones.

En el primer cas, la cap de l’oposició ha remarcat que no entén ni comparteix l’augment “desorbitat” d’impostos perquè fins fa un any “l’Ajuntament estava absolutament sanejat, era solvent i tenia capacitat inversora”. “Aquesta decisió injusta i injustificada perjudica la butxaca dels ciutadans i posa pals a les rodes a l’activitat empresarial”, ha advertit.

Respecte a les denúncies per un increment de la delinqüència i de l’incivisme, la portaveu ha admès que és una preocupació que molts veïns han fet arribar al grup municipal en els darrers mesos i així ho constaten les dades de l’últim any. A parer seu, “el govern municipal no pot quedarse de braços creuats”. “Cal responsabilitat, però també fermesa. Volem una ciutat segura, on tothom pugui anar pel carrer amb tota tranquil·litat, a qualsevol zona de la ciutat i a qualsevol hora”, ha indicat.


Altres notícies:


I, finalment, ha fet referència a la pèrdua de serveis públics, que principalment ha concretat amb el tancament de la residència de gent gran ICASS, del Passeig Mata, i d’una línia d’I3 a l’escola la Vitxeta. Segons Pallarès, “podria semblar que no és responsabilitat dels socis del govern municipal perquè, en cap dels dos casos, és competència de l’Ajuntament, però no és així: ho han tirat endavant els departaments de Drets Socials i d’Educació de la Generalitat, governada per ERC”. A més, ha lamentat que l’alcaldessa Guaita “no s’hagi plantat i no hagi fet la feina que li pertocava liderar per defensar els interessos dels reusencs”.

Així mateix, la cap de l’oposició ha criticat que, a més d’un rumb “erroni”, l’actual govern municipal “tampoc té projecte de ciutat: Només executa el que vam deixar planificat des de l’anterior govern, com el barri del Carme o el de la Hispània”.

‘No escolta la gent i té discrepàncies internes’

Pallarès també ha ressaltat que el govern de PSC, ERC i Ara Reus “no té en compte l’opinió dels reusencs”. “Ho hem vist amb les concentracions i les 61 al·legacions als pressupostos, amb les manifestacions contra del tancament d’una línia de la Vitxeta o les 11.000 signatures per mantenir oberta la residència del passeig Mata”, ha enumerat. De la mateixa manera, ha recriminat que el govern municipal “menysté l’oposició: no escolta i no té voluntat d’arribar a acords”.

Tanmateix, ha asseverat que aquesta forma de governar de portes enfora, també existeix de portes endins, “amb discrepàncies internes que, sense cap mena de contemplació, han fet públiques”. En aquest sentit, ha recordat que, fa poques setmanes, la primera tinenta d’alcaldessa, Noemí Llauradó, va afirmar que el PSC porta Reus a l’estancament i que l’alcaldessa Guaita representa un retorn al passat. “Amb aquest desgavell, és lògic que no es posin ni d’acord en fer un balanç conjunt del primer any de govern”, ha sentenciat la cap de l’oposició.

‘L’alternativa a l’actual desgavell’

Pallarès ha reivindicat Junts com l’alternativa davant un govern municipal “que gestiona de manera errònia, que no té projecte de ciutat, que actua amb prepotència i que obvia l’opinió de la ciutadania, les entitats i la resta de partits”. “En campanya, vam dir que estaven en joc dos models de ciutat diferents i el temps ens ha donat la raó”, ha expressat la cap de l’oposició.

La portaveu ha apuntat que, des de Junts, “coneixem la ciutat i els seus 61 barris: Sabem quins són els reptes, les necessitats i les oportunitats de Reus”. “Hem continuat i continuarem treballant, amb una manera de fer que és la mateixa de sempre: rigorosa, constructiva, amb mà estesa i a peu de carrer, escoltant la gent i les entitats per proposar millores i aportar solucions als seus problemes i preocupacions”, ha refermat.

En aquesta línia, ha concretat que, en l’últim any, el grup municipal ha assistit a 280 actes i esdeveniments públics, ha celebrat 60 reunions amb diferents sectors i associacions de veïns i ha presentat més de 30 iniciatives a l’Ajuntament. “Són mesures que estaven recollides en el nostre programa electoral i que, per tant, eren compromisos que havíem adquirit amb la ciutadania”, ha exposat.

En aquesta línia, Pallarès ha destacat com a principals propostes de Junts a l’Ajuntament de Reus en l’últim any: aplicar bonificacions fiscals, millorar la seguretat, garantir totes les línies educatives de la ciutat, aprovar un pacte local pel català, eliminar l’obligatorietat de cita prèvia i reduir tràmits, mantenir la campanya de comerç Bons Reus o mesures en l’àmbit urbanístic, com la remodelació integral de carrer Mare Molas, un pla estratègic per al barri de Mas Pellicer i Sant Josep Obrer o el canvi d’ubicació de l’actual pàrquing de camions.