.

.

TOTS 21

L'alcaldable de Junts ho ha anunciat avui en roda de premsa. Foto: Cedida

L’alcaldable de Junts ho ha anunciat avui en roda de premsa. Foto: Cedida

«Abans que hagin passat els primers 100 dies del nou govern municipal, qui així ho vulgui, podrà anar a l’Ajuntament de Reus sense cita prèvia». Aquest és l’anunci que ha fet avui l’alcaldable de Junts per Reus, Teresa Pallarès, amb el propòsit de millorar l’atenció a la ciutadania i guanyar «agilitat» i «eficàcia». Pallarès ha afegit que «volem un Ajuntament que posi les coses fàcils al ciutadà, que sigui proper, que sigui exemple de bon govern, i sobretot que simplifiqui els tràmits».

Per això ha fet públic el compromís d’eliminar l’obligació de la cita prèvia per ser atès a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, als serveis d’Hisenda i a la resta d’oficines municipals d’atenció al públic. D’aquesta manera si algú prefereix anar a l’Ajuntament un dia i hora programats podrà seguir demanant cita prèvia perquè hi ha tràmits que per la seva complexitat o especificitat, o per la durada, o per comoditat, és més òptim demanar una cita prèvia. Però si no ho vol fer podrà anar a l’ajuntament i serà atès el més aviat possible en funció de les persones que hi hagi esperant. Es pensa, sobretot, en col·lectius com els de la gent gran o gent que ha de fer tràmits urgents.

Durant la pandèmia la cita prèvia va ser imprescindible i s’ha mantingut per no alterar bruscament els sistemes de treball del personal i per si hi havia cap rebrot de la pandèmia però ara ja s’ha consolidat la nova etapa i toca donar les màximes facilitats als ciutadans a l’hora de fer qualsevol tràmit o gestió.

Pallarès vol anar més enllà i pensa ja en més millores, com implementar encara més les tecnologies de la informació, i accions més agosarades, a mig termini, com la centralització en un únic espai de l’atenció al públic. Per fer-ho possible caldrà una reorganització interna i la dotació de més recursos si és necessari.