
Pablo Casado, durant la seva intervenció. Foto: PP
El PP ha acomiadat la campanya electoral amb un acte de “petit format”, com assenyalava el seu cap de llista a la demarcació a les eleccions del 21-D, Alejandro Fernández, que ha reunit a prop de 140 persones a la sala Genius del Palau de Congressos de Tarragona. Obert especialment a membres de Noves Generacions del partit per parlar sobre propostes de joventut (el seu president espanyol, Diego Gago, també s’ha desplaçat a la ciutat per fer costat a la candidatura popular), el míting s’ha vist reforçat per la presència del vicesecretari de Comunicació del PP.
Pablo Casado ha reconegut, a preguntes dels periodistes en roda de premsa improvisada, que alguns partits constitucionalistes jugaven ara a ser grans defensors de l’activació de l’article 155 tot i mostrar la seva tebiesa quan tot estava encara envoltat de dubtes. “Sí, és cert, i només cal anar a l’hemeroteca. Hi ha partits que ara fan seva la decisió d’aplicar-lo quan el 3 de setembre, només tres dies abans del fatídic ple al Parlament, deien que era matar mosques a trets de canó”.
I afegia, a tall de “recordatori, que si s’ha posat en marxa ha estat per decisió del govern i del PP. Teníem els vots suficients al Senat però, en una decisió responsable, vàrem voler tenir el consens i la majoria suficient amb altres dos partits per a què passés el que ha passat a Catalunya”. És a dir, “acabar la confrontació” que “els independentistes regaven amb diners públics i soflames irresponsables. El sentiment d’odi cap a Espanya de la societat catalana estava en gran mesura anabolitzat amb fons públics, propaganda i adoctrinament que ara, en recuperar la normalitat, s’ha atenuat. Per tant cal recordar que qui ha convocat eleccions i ha retornat la veu als catalans, tot just el que Puigdemont no va tenir el coratge de fer, ha estat el PP”.

Alejandro Fernández, en l’última intervenció de campanya.
La resposta lligava amb el seu discurs general, que no era altra que recordar al votant constitucionalista que “el vot al PP és doblement útil” perquè els escons que el PP no té garantits a Tarragona, Lleida i Girona estan en disputa amb forces independentistes. “Per això, si aconseguim l’escó els hi traurem, a més, un a ells, per la qual cosa n’acabaríem guanyant sis”, parlant tant en defensa de partit com de trinxera. Un missatge que Casado llançava “a tots aquells que ens han votat en altres ocasions i que ara puguin tenir dubtes o pensar que dóna igual a quin partit constitucionalista votar”. Tot plegat sota una màxima escrita en pedra de cara a u anfutura “aliança constitucionalista”: “Som el partit imprescindible per la gestió que acredita a nivell nacional. L’únic que sabem cert -deixava anar Casado- és que el 22-D Mariano Rajoy continuarà a la Moncloa. Per tant si hi ha una sensació d’ingovernabilitat a Catalunya seria bo que el partit que continuarà a La Moncloa tingués la clau i la fortalesa per ser decisiu a Catalunya”.
Casado: “Alejandro és per al PP a escala nacional una referència”
Casado es trobava còmode a Tarragona, acompanyat d’un Alejandro Fernández que ha definit com “un amic. Ha estat company meu al Congrés i és per al PP a escala nacional una referència”. “Té un discurs molt clar, uns principis sense complexos i un gran sentiment per aquesta terra en la qual a més ha tingut responsabilitat de gestió”, explicava el dirigent popular esperant que “el 21-D es pugui passar pàgina de la història més obscura de la Catalunya democràtica”.
Segons Casado, “el procés ha acabat caient per un penya segat, tal com deia l’espot de la CUP, però emportant-se també pel davant la convivència dels catalans, la seva prosperitat econòmica i la legalitat de les seves institucions”. “Hem de recuperar -continuava- l’economia i els llocs de treball que permetien sufragar els serveis socials, que van malament. Perquè el problema a Catalunya no és la independència sinó les cues a la sanitat, els barracons educatius o la incapacitat per gestionar les infraestructures que ja estan concedides. I per descomptat la malversació de fons públics per al procés”.
El vicesecretari de Comunicació aprofitava finalment per carregar contra “l’egoisme, el cinisme i la hipocresia” dels dirigents del Procés, uns líders “que ara no es posen d’acord entre ells, s’insulten dient-se els uns als altres covard i traïdor. Segueixen mentint, dient que això serà l’Arcàdia feliç, però ho fan no des de l’Arcàdia sinó des de la presó. Perquè a Espanya afortunadament hi ha separació de poders i qui fa una il·legalitat corre el risc de pagar-ho”.

Equip de redacció