.

.

TOTS 21

ERC ha estat la segona força més votada a la demarcació (23,7% del sufragi) i ha aconseguit cinc diputats.

Festa d’Esquerra Republicana de Catalunya a Tarragona… però sense passar-se. I és que tot i que s’han complert les expectatives electorals i els resultats es donen per bons, la gran victòria de Ciutadans a la demarcació i especialment a la ciutat de Tarragona deixen la sensació que no ha estat el triomf amb què els republicans havien somiat. Així doncs, ambient festiu, sí, però també algunes cares llargues entre el públic. En definitiva, Alegre ma non troppo.

No obstant això, ERC ha estat la segona força més votada a la demarcació (23,7% del sufragi) i ha aconseguit cinc diputats. “Són uns resultats excepcionals i històrics, i els hem de celebrar” ha cridat el cap de llista republicà, Òscar Peris, davant d’unes 200 persones que han començat a embogir quan Marta Rovira ha aparegut per la televisió.

La realitat és que l’independentisme perd força a Tarragona (concretament un diputat, el de la CUP), però la victòria en clau de país és indiscutible. I Peris i els republicans han volgut posar èmfasi en aquest punt. “Estem contents pels resultats de Junts per Catalunya, i ens sap malament per la CUP. En tot cas, ara queda feina i l’hem de fer entre tots”.

L’exdelegat del Govern també ha tingut unes paraules amables per Ciutadans, que han estat la força més votada a Tarragona (120.000 vots i 6 diputats). “Els felicitem pel seu triomf, perquè nosaltres, per sobre de tot, som demòcrates”. El vallenc també ha volgut posar de relleu els resultats obtinguts tenint en compte les “dificultats” de la campanya, ja que “hem tingut la sensació que podríem ser encausats en qualsevol moment”. També ha tingut paraules de record per Oriol Junqueras, els Jordis i pel tarragoní Albert Abelló, mort aquest dimecres de manera sobtada.
I ara què? Les matemàtiques no enganyen i donen una majoria al sobiranisme per continuar governant. Peris no ho dubta:”La democràcia sempre guanya, ha guanyat al país i ha guanyat a Tarragona. I la república la farem a partir de demà”.

Curiositats de la vida (i, més concretament, de les llargues nits electorals),mentre el cap de llista republicà parlava s’ha sabut que el PP cedia el seu únic diputat a Tarragona a Ciutadans en els darrers minuts del recompte. Més enllà del simbolisme, això no ha tret la son a una ERC que ja té clar quin serà l’enemic a batre si volen complir amb el seu somni: la república catalana.

Adrià Muñoz