.

.

TOTS 21

Imatge d'Òscar Cadiach a l'expedició. Foto;Cedida

Imatge d’Òscar Cadiach a l’expedició. Foto;Cedida

Fins a la capital d’Islamabad ha arribat al costat del malagueny Lolo González, amb qui va protagonitzar els tres darrers intents del Broad. Aquest alpinista del Club Alpino Ama Dablam, ja ha arribat aquest dimarts a Sant Pedro de Alcántara.

Abans d’agafar els respectius vols, han comunicat amb el programa d’alpinisme, El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio, deixant un missatge molt clar per aquesta muntanya de 8.047 metres del Karakorum: ‘Hi tornarem!’.

Cadiach ha expressat la voluntat de tornar-hi, però afegeix que tot ‘dependrà de la motivació’ que tinguin tots dos i de ‘les condicions’ i recolzament que puguin trobar.
En qualsevol cas, ho meditaran lluny de les grans muntanyes del Pakistan i amb calma i perspectiva.

Això després de 54 dies d’expedició a una muntanya que, com l’han passat, els hi ha barrat les portes. Les males condicions i l’acumulació de la neu a cotes altes; així com una meteorologia inestable, amb nevades sobtades i força vent, els han impedir progressar en els tres intents.
Això, malgrat que una de les puntes d’atac van arribar a 50 metres del coll, a uns 7.800 metres. Des d’aquest punt, però, encara els separava un tram molt exigent i amb força pendent, i una aresta tècnica pel ‘Rocky Summit’ del Broad. I un cop havent superat aquest avant cim -a 8.025 metres- els esperava l’aresta somital per coronar els 8.047 m. del cim que hauria pogut convertit Cadiach en el primer català en aconseguir els 14 vuitmils principals.

L’alpinista tarragoní arriba aquest dimecres a la tarda –si no hi ha imprevistos, a les 17;25h- a la terminal 1 de l’aeroport del Prat, procedent d’Istanbul, on l’esperaran membres del Club Alpí K2, amics i familiars.

L’endemà, dijous (10-11h del matí) Cadiach tornarà a la cordada radiofònica del Pont de Mahoma, i ens relatarà com han anat aquests 54 dies d’expedició.