.

.

TOTS 21

Captura de pantalla de la declaració de l’home acusat de matar una noia a Salou mentre mostra al jurat popular com tenia les mans lligades la víctima. Imatge del 27 de novembre del 2017. Foto: ACN

L’acusat d’haver matat una jove de 28 anys que exercia la prostitució a Salou el 2016, Claudio Augusto Santana, té una ordre de cerca i detenció després que no hagi complit amb les mesures establertes mentre es troba en llibertat provisional.

L’home, que va ser condemnat a 3 anys i mig de presó, està a l’espera que l’Audiència de Tarragona repeteixi el judici, ja que el TSJC va estimar parcialment el recurs de la fiscalia que feia referències a contradiccions i defectes en la redacció de les preguntes que va haver de respondre el jurat popular. Això va fer que la sentència quedés anul·lada i que s’hagi de repetir la vista amb un nou jurat i un altre magistrat-president.

L’home no va comparèixer davant la sala ni a principis de desembre ni al gener, tal com se li havia requerit; i des del 26 de novembre tampoc apareix al jutjat de guàrdia els dilluns, com estava estipulat. La defensa ha informat que no sap on es troba l’acusat, a qui tampoc s’ha localitzat als domicilis que havia facilitat. Tampoc se l’ha pogut contactar per telèfon. A banda d’aquestes mesures, també es va acordar que no podia sortir del territori nacional, se li va retirar el passaport i tenia l’obligació de comunicar tots els canvis de domicilis, temporals o circumstancials.

El tribunal revoca la situació de llibertat provisional i n’ordena la crida, cerca, detenció i ingrés a presó a nivell nacional i internacional.

Sílvia Jardí – ACN