.

Fali celebra el sensacional gol de falta directa

Moment del llençament de Fali

El Nàstic ha fet bo el dia de la il·lusió, el dels Reis d’Orient, guanyant a casa contra el Córdova dos mesos i mig després de la darrera victòria i amb dos debuts per a l’esperança. Una victòria trascendental, vital, fonamental. Un golàs de falta directa de Fali a la segona part ha sentenciat un xoc on el Nàstic ha acabat perdonant la golejada. La falta prèvia havia provocat l’expulsió de De las Cuevas, i amb un jugador més, els grana han pogut matxacar el rival de tantes ocasions com han tingut.

El Nàstic es presentava davant el Córdoba amb cares noves, molt necessàries, per iniciar l’any nou, amb la inesperada entrada de Thioune a l’onze titular i l’anunciada de Pipa al lateral. Tots dos oferirien un molt bon repertori en els seus debuts i els grana mostrarien de nou el nervi que li reclama Martín.

El Nàstic imposava el domini inicial. Al minut 7, una sensacional jugada de Salva, sortint per la banda i amb una passada interior a Suárez que sol davant Abad l’enviava massa creuada. Un minut després, una bona centrada per l’esquerra de Javi Jiménez no la podia rematar de cap Barreiro en una segona bona opció. Bons primers 15 minuts del Nàstic amb un control clar del partit, transicions ràpides i futbol directe amb un Suárez sempre perillós a dalt.

Responia el Córdoba per primer cop amb un remat franc de cap de Jaime a resultes d’un córner, que l’aturava Bernabé. Després d’uns minuts de lleuger domini visitant, un bon robatori de pilota d’Imanol a la zona medul·lar andalusa provocava una nova opció de gol, amb centrada i remat frustrat de Suárez.

Als 30 minuts, una nova passada interior d’Imanol a Suárez generava una ocasió que Abad frustrava abans que hi arribés el davanter colombià. El partit es trobava aleshores molt igualat. El Córdova havia capgirat el control de la pilota, però el domini duraria poc.

Es veia un Nàstic amb una altra actitud malgrat dur 15 dies sense competició. Imanol estava esplèndid repartint joc al davant i Pipa feia un bon debut pel lateral. Fins i tot l’atra debutant s’atrevia a llençar de lluny a porta. Malgrat algun ensurt aïllat, la defensa funcionava, amb un Fali entonat.

Pipa es marcava una darrera internada genial per la banda dreta, però ni Barreiro ni Suárez podien arribar en condicions a rematar. Acabava el primer temps amb Quique Martín guanyant-li la partida a Curro Torres, però faltava el gol.

La jugada clau

La segona part començava de nou amb clar domini grana, però en una acció aïllada als 4 minuts, el veteraníssim davanter italià Piovaccari tenia un mà a mà irrepetible, que desbaratava de manera sensacional Bernabé. Igualava les ocasions Barreiro amb un remat de cap a falta perillosa llançada per Fali. Un minut després, jugada clau del partit amb l’expulsió clara de De las Cuevas per retenir Suárez quan aquest se n’anava sol. Fali marcaria la falta amb un golàs per l’escaire.

Amb un Nàstic eufòric i un Córdoba molt tocat, els grana s’han abocat a la porteria contrària. Pipa ha tingut tot sol el 2-0 a passada de Barreiro. El davanter gallec acabaria lesionat d’aquesta jugada i hauria de ser substituït per Uche. El tram final del partit seria frenètic.

Pipa protagonitzaria dues internades consecutives glorioses i els grana tornarien a perdonar el 2-0, aquest cop a peus de Suárez. Per primer cop a la temporada, el Nàstic vivia a la glòria amb ocasions constants, un joc vertical rapidíssim, que desbordava els rivals per la dreta, l’esquerra i el centre.

La propera contra la tindria Uche, que se sumava als remats a porta. Tant perdonar i Bernabé havia de salvar una impressionant xilena de Piovaccari a set minuts del final. A la següent contra, Pol, en posició de gol, era entrat dins l’àrea, però Pérez Pallàs no assenyalava el claríssim penal. Final de bojeria, amb un Pol que enviaria la pilota a la fusta a dos de la conclusió. A la següent, xutàs de Suárez que salvava Abad amb una gran aturada.