TOTS 21

L'alcalde, durant la presentació del programa

La setmana passada i dins el cicle ‘Fes Cultura, Fes Salut 2014’ es va fer la presentació de l’onzena edició dels Voluntaris per la llengua a Constantí a la Biblioteca Municipal. Durant l’edició d’aquest any està previst que unes cinquanta parelles lingüístiques participin d’aquesta iniciativa que els darrers anys s’ha consolidat com un gran instrument de suport al procés d’aprenentatge de la llengua i una eina de foment de l’ús social del català.

Els participants de l’onzena edició se sumen als més de 600 voluntaris que han pres part en els 10 anys anteriors han convertit el municipi de Constantí en un dels grans referents del programa ‘Voluntaris per la llengua’ a Catalunya. L’Oficina de Català de l’Escola d’Adults continua impulsant aquest projecte a Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’Escola d’adults . Aquesta iniciativa del Consorci per la Normalització Lingüística permet posar en contacte voluntaris que parlen habitualment català amb alumnes de cursos de català que volen practicar l’ús de l’idioma en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

L’acte va servir també per presentar la Xarxa aula Mentor, que posarà a l’abast dels alumnes de l’Escola d’adults un nou un sistema de formació, depenent del Ministeri d’Educació, obert, lliure i a distància que ofereix una àmplia oferta de cursos de qualitat (més de 100) i que permetran desenvolupar la formació en diferents àmbits (social, sanitari, turisme, medi ambient, empresa, informàtica).