.

.

TOTS 21

Oliver Klein, en una imatge d'arxiu recent. Foto: Tots21

Oliver Klein, en una imatge d’arxiu recent. Foto: Tots21

A poc del ple d’investidura de l’Ajuntament, l’alcalde en funcions de Cambrils, Oliver Klein, ha denunciat davant la Fiscalia de Tarragona l’actual cap de llista de Junts, Enric Daza, que va ser el seu regidor d’Urbanisme, segona ha avançat Diari de Tarragona.

L’acusa de suposats delictes de prevaricació, usurpació de funcions públiques i desobediència. Klein culpa Daza d’haver-se atorgat una llicència d’obres sense informar que ell era el propietari de l’immoble. En la denúncia, l’encara alcalde en funcions apunta que l’obra havia de ser “menor” i ha acabat sent “una reforma més complicada” que titlla “d’il·legalitzable”. Klein recrimina al seu exregidor que els fets es produïssin al febrer, just quan Daza va notificar que deixava la regidoria i deixava el seu partit municipal (NMC), per encapçalar la llista de Junts.

Oliver Klein ha presentat aquesta setmana la denúncia davant la Fiscalia de Tarragona. En l’escrit, al qual ha tingut accés l’ACN, denuncia Enric Daza per un delicte de prevaricació, argumentant que “s’ha beneficiat d’una acció directa” mentre era regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cambrils. A més, també l’acusa d’un presumpte delicte d’usurpació de funcions públiques, ja que considera que “es pot debatre en quina data i de quina manera” va atorgar la llicència d’obres.

Pel que fa al delicte de desobediència, Klein ha criticat que “posés obstacles als agents de la policia i inspectors d’urbanisme”, quan aquests van presentar-se a l’immoble, el passat mes de març, perquè suposadament les obres s’estaven efectuant abans del previst.

Per la seva banda, Enric Daza, ha afirmat a Tots21 que es tracta d’una “maniobra jurídica més per canviar els resultats electorals del passat 28 de maig“. El regidor de Junts assegura que Klein l’ha “calumniat perquè tergiversa la informació d’una llicència que té tots els informes favorables i que està en vigor”.

Enric Daza en una imatge d'arxiu. Foto: Cedida

Enric Daza en una imatge d’arxiu. Foto: Cedida

Segons Daza, “és un atac personal per la meva marxa d‘NMC i perquè no accepta que els resultats electorals l’han deixat a l’oposició”. El regidor de Junts s’ha mostrat molt tranquil i ha assegurat que “es provarà que no hi ha cap tipus d’irregularitat”. “El que ha de fer Klein és acceptar els resultats i ser més senyor”, ha afegit. “L’únic que vull és continuar treballant per als cambrilencs i cambrilenques més i millor”.

Comunicat d’NMC

Des de les files de l’NMC s’ha enviat un comunicat. El seu president, Antonio Martínez, ha estat contundent quan ha dit que “la gravetat del que hem conegut explica la catifa que Junts va posar, des del primer moment, a PSC, ERC i Cambrils en Comú per tancar un pacte en el que la seva presència és irrellevant, donat que la seva participació és, merament, testimonial. Ara s’entenen moltes coses”. Per a Martínez “està clar que la pressa en posar-se d’acord i a qualsevol preu, només perseguia tapar aquest presumpte cas de prevaricació que afecta al cap de llista de Junts”.

Pel president del NMC, “ara que ha sortit a la llum pública aquest afer, ni PSC, ni ERC, ni Cambrils En Comú poden continuar mirant cap una altra banda” i ha convidat a aquests tres partits “a donar un pas endavant, a demostrar que l’ètica i la honorabilitat són més importants que els càrrecs i les cadires, i a abandonar un pacte que, a dia d’avui, és encara més difícil de defensar que abans”.

Per Martínez “iniciar un govern amb aquesta ombra de fets, presumptament, molt greus, és un llastre i una sospita que lligarà de mans als altres partits integrants de la coalició que, de facto, es converteixen en còmplices i encobridors del cap de llista de Junts“. Per acabar, el president del NMC ha dit que “des del NMC animem als partits que conformen aquest pacte a que estiguin a l’alçada del que mereix el nostre municipi. La ciutadania no ha entès aquest pacte i no ens podem permetre seguir decebent als nostres veïns i veïnes. Davant aquest panorama, ara més que mai, la llista més votada ha d’iniciar el mandat””.

Aquesta informació s’ha fet pública tot just un dia abans de la composició del nou govern municipal de Cambrils, que es durà a terme en un ple aquest divendres a dos quarts de dotze del migdia.

Redacció/ACN