.

.

TOTS 21

Els membres del NMC en la roda de premsa. Foto: Cedida

El portaveu del Grup Municipal del NMC i cap de l’oposició, Oliver Klein, ha estat molt contundent a l’hora de fer balanç dels cent dies del nou govern “han estat cent dies perduts” ha afirmat a l’inici del repàs exhaustiu que ha fet a tots els temes.

Per Klein, “és surrealista que el propi govern encara no s’hagi atrevit a valorar la seva tasca” i ha continuat explicant que “han estat molt enfeinats en resoldre les seves ambicions, necessitats i obligacions del pacte, és a dir, repartir-se les cinc dedicacions exclusives (en l’anterior mandat només n`hi havia una) i repartir-se els càrrecs a les diferents empreses públiques (Secomsa, Comaigua, etc)”.

La prova d’aquest caos, desordre i nul·la voluntat de rendir comptes “és que en aquests més de cent dies, només s’ha convocat un Ple ordinari i tota la gestió s’ha fet mitjançant plens urgents i extraordinaris. El darrer episodi increïble és que tampoc hi haurà Ple Ordinari d’octubre”.

Pel cap de l’oposició, la llista de males pràctiques democràtiques  és inacabable, doncs “de l’únic ple ordinari celebrat falten respostes a les preguntes formulades; la celebració de les diferents comissions és totalment aleatòria sense respectar la periodicitat establerta; la proposta de les noves ordenances fiscals les vam rebre en el darrer moment; la transparència pública de l’agenda de l’activitat dels membres de l’equip de govern és zero”.  Per Klein l’exemple més paradigmàtic de tot això ha estat aquest darrer dilluns quan “després dels temporals viscuts la setmana passada, després de les queixes generades per l’organització de la Fira del Vi i després del malestar provocat en el sector de la restauració, no es va celebrar cap Comissió informativa”.

En aquest sentit Klein ha destacat que “tenen la sort que el darrer govern va treballar fins el mateix dia 7 de juliol i ara poden anar estirant aquests projectes, tot i que no se n’acaben de sortir”. Per avalar aquesta afirmació, ha repassat aquests projectes que es van deixar enllestits: “Primer: Estació Vella, a dia d’avui molt Instagram però poca cosa més. Cal recordar que ERC i Comuns s’hi van oposar frontalment. Participaran de la inauguració? Ara ho trobaran bé?; Segon: Subvenció Next Generation per la millora comercial de la Rambla Jaume I. Saben com l’aplicaran? Arribaran a temps per justificar-la?; Tercer: aspectes urbanístics de la Rambla Jaume I pendents de definir: horaris de circulació de vehicles, ubicació dels contenidors, preferència dels vianants, etc. Tenen alguna previsió?; Quart, Avinguda de l’Esport. La retirada de les torres elèctriques estava a punt. Com està ara?; Cinquè: el model de la Ciutat Esportiva, quins canvis ha sofert? El projecte de pavelló esportiu amb 800.000€ de subvenció Next Gen segueix vigent? La piscina olímpica, que se n’ha fet?; Sisè: el Mercat de la Vila. Vam deixar un projecte aprovat i una subvenció de 200.000€ de la Diputació de Tarragona. La seva reforma no serà exitosa si no es planteja una remodelació urbanística de tot l’entorn, integrant el Celler de Cambrils en un espai temàtic. Quina previsió tenen?; Setè: carrer Orquídies. Hem deixat el projecte enllestit, de dalt a baix. Es farà? Serà per fases? Quan començarà?”.

Després d’aquesta enumeració, Klein ha afirmat que feina per fer en tenen i molta, “però prioritzen els seus temes personals i interns per davant del que necessiten i demanden els cambrilencs i cambrilenques, com per exemple la neteja”.

Ordenances fiscals i Pressupostos

En la primera entrevista que va concedir el nou alcalde a un mitjà de comunicació escrit va afirmar que “el Teatre Auditori era una prioritat del nou govern i que es faria amb diners públics”, la qual cosa ja representava un pèssim auguri per les butxaques dels cambrilencs i cambrilenques i un mal record de èpoques passades.

En aquest apartat, el portaveu del NMC ha expressat la seva oposició totalal disbarat d’ordenances fiscals que l’equip de govern ha plantejat i que és un greu perjudici per l’economia de totes les famílies cambrilenques però, també, de tots els sectors empresarials del nostre municipi, especialment pels empresaris de la restauració”. Per Klein, “si les ordenances són un despropòsit els pressupostos seran, segur, un desgavell majúscul”. Això sí, els quatre partits de govern, han aplicat fil per randa, el primer punt del seu programa ocult “agafar per sorpresa als cambrilencs i cambrilenques, fer-ho al principi del mandat per tal que els electors no els puguin castigar immediatament i confiar-ho tot a la sort i a la dita de qui dies passa anys empeny”.

A mode de resum i conclusió, Oliver Klein, ha dit que “després d’aquests més de cent dies, ha quedat clar que el nou govern no està ni a la mínima alçada del que se li reclama; que eludeixen les explicacions i no compleixen les regles de transparència; que mica en mica anem coneixent la lletra petita d’aquest pacte dels quatre nàufrags de les eleccions del maig passat; i que sobreviure i mantenir l’estatus econòmic dels seus membres és l’únic programa de govern que tenen. Hem perdut cent dies i, per tant, el balanç és molt negatiu per a Cambrils”.