.

.

TOTS 21

Una imatge de la zona infantil del parc. Foto: Anna F / Ajuntament

El Parc de Frederica Montseny de Torredembarra ha obert aquest divendres a la tarda després que hagin finalitzat les obres, que han comportat la creació d’un pulmó verd dins del nucli urbà, un nou espai perquè la ciutadania pugui gaudir a l’aire lliure amb una superfície de 3.062,36 m2. Els veïns i veïnes trobaran un parc amb jocs infantils de gran i petit format, pista per jugar a la petanca, espai de socialització d’animals de companyia i un escenari per a actuacions de petit format. Tot això, amb un enjardinament creat amb flora autòctona d’espècies del Baix Gaià i dels entorns naturals més immediats, que en facilita el seu manteniment. Les instal·lacions del parc es complementen amb mobiliari urbà, enllumenat general i del recorregut i dues fonts d’aigua.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha recordat que amb la posada en marxa del parc s’ha retornat l’ús urbanístic que sempre havia tingut aquest solar, tot i que l’aparcament que l’ocupava fins fa uns mesos havia estat plantejat com una solució provisional mentre es construïa el pàrquing del carrer dels Filadors.

El regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, s’ha mostrat molt il·lusionat amb l’obertura del parc ja que es tracta d’un espai que esdevindrà punt de trobada i de gaudi de moltes torrencs i torrenques. També s’ha mostrat agraït a l’artista Jordi Roig Morera, que en la seva etapa de regidor va fer el primer esbós del que hauria de ser aquest espai i que ha estat l’encarregat de la pintura mural que presideix l’escenari que s’hi ha instal·lat.

L’obra, l’ha duta a terme l’empresa Tecnología de Firmes S.A. amb un pressupost de 322.924 €, finançat amb recursos propis de l’Ajuntament de Torredembarra i amb una subvenció de 147.613 € de la Diputació de Tarragona a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) del 2019.