.

El període d’inscripció a la 2a edició de la cursa de muntanya UT Llastres és obert des d’aquest dilluns 29 d’octubre. Les persones interessades a apuntar-se a aquesta prova d’ultraresistència que consta de tres etapes i que es disputarà al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant els dies 22, 23 i 24 de març ho poden fer fins al 17 de març de 2019 a través de la pàgina web: www.utllastres.com. Poden optar per participar en les tres etapes o en alguna o algunes de les sis curses que s’han organitzat per aquests dies, per separat.

Les tres proves que conformen l’UT Llastres, organitzada pel Centre Excursionista Serres de Mestral i pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i batejada així en honor del riu que passava pel municipi, són:

  1. La nocturna, de 19 km, prevista per al divendres 22 de març, a partir de les 21.30 h. Començarà a la Plaça de l’Ajuntament de Vandellòs i finalitzarà a la Platja de l’Arenal, davant de la Base Nàutica de l’Hospitalet de l’Infant.
  2. Llastres, prevista per al dissabte 23 de març, a partir de les 7 h. Tindrà un recorregut de 53 km. El punt de sortida serà la Zona esportiva Àster de l’Hospitalet de l’Infant; i el punt d’arribada, el pavelló poliesportiu de Vandellòs.
  3. La Portella Clàssica. Aquesta tradicional cursa, que forma part del Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona, es disputarà el diumenge 24 de març, a partir de les 8.30 h. Tindrà un recorregut circular de 26 km, amb la Zona Àster de l’Hospitalet de l’Infant com a punt de sortida i d’arribada. Per commemorar el 10è aniversari d’aquesta cursa, es donarà un obsequi a tots els participants.

En el marc de l’UT Llastres, s’organitzaran també aquestes altres proves:

  • La Portella Express, , a partir de les 8.45 h del diumenge 24 de març, amb un recorregut de 16 km, amb sortida i arribada a la Zona Esportiva Àster de l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta prova també puntuarà per al Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona.
  • La Portella Caminada, a partir de les 9.00 h del diumenge 24 de març, amb un recorregut d’11 km,  amb sortida i arribada a la Zona Esportiva Àster de l’Hospitalet de l’Infant.
  • La Canicross, a partir de les 17 h del dissabte 23 de març, amb un recorregut de 6 km, amb sortida i arribada al pavelló poliesportiu de Vandellòs. Amb aquesta cursa, a tots els amants de la muntanya se’ls donarà l’oportunitat de córrer amb el seu gos o gossa.

L’objectiu que es plantegen els organitzadors d’aquests esdeveniment per al 2019 és “sorprendre als corredors amb nous recorreguts, així com també donar a conèixer tot el territori que es promociona sota la marca turística de Terres de Mestral, és a dir, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip; i un entorn més salvatge que l’edició anterior”.

La idea és que tothom pugui prendre part en aquest esdeveniment esportiu i gaudir, corrent o caminant, dels paisatges. Per aquest motiu, també el diumenge 24 de març, en el marc de la Cursa de la Portella, hi haurà, com és habitual, curses infantils. En aquest cas, les inscripcions dels nens i nenes, d’entre 4 i 12 anys, es podran fer el mateix dia, a partir de les 10 h, a la mateixa zona de sortida de les curses (a la Zona Esportiva Àster de l’Hospitalet de l’Infant). Més informació a: www.cursalaportella.com o a www.utllastres.com