.

.

TOTS 21

El nou projecte MetrÒpera, engegat per l’Ajuntament de Tarragona, ja té la primera edició apunt: una primera selecció de quatre intèrprets que faran un curs de formació d’estiu per a dur a terme un producció d’òpera de cara a la tardor.

Aquestes dues accions es concretaran en la formació específica del 18 al 22 de juliol de 2016, on aquests intèrprets rebran les lliçons d’especialistes de prestigi internacional en el terreny de la veu, el moviment i la interpretació aplicades a l’òpera. I en segon terme, formaran part de l’elenc d’una producció de caràcter semi – professional dirigida per Ramon Simó (actual director del Festival Grec de Barcelona) i que s’estrenarà a la ciutat de Tarragona dins la temporada de Tardor- Hivern 2016 i que obrirà gira de cara a l’hivern i primavera de 2017 amb pas per un teatre de Barcelona en una breu temporada.

L’organització de MetrÒpera treballa per a què la proposta que es dugui a escena sigui una versió actualitzada de Lo speziale de Haydn amb llibret de Carlo Goldoni, per la seva estreta relació amb la commedia dell’arte i per tant amb tradicions interpretatives arrelades a la Mediterrània, un dels principis ideològics del projecte MetrÒpera.

El termini d’inscripcions és obert fins el 8 de juliol i el curs serà del 18 al 22 al Teatre Tarragona, durant tot el dia. El curs va destinat a professionals de cant novells, a estudiants avançats o graduats d’una Titulació Superior de Cant o nivell equivalent acreditable; així com a oients, fins a un màxim de 15 persones.

Procés de selecció dels candidats

El jurat seleccionador serà el professorat de la fase de formació de MetrÒpera, Ramon Simó director d’escena de la primera producció de MetrÒpera, un professor de la Escola Municipal de Música i un tècnic de gestió cultural de l’Ajuntament de Tarragona.

Els candidats hauran d’enviar el CV complert i material sonor i/o audiovisual d’on se’n pugui deduir les aptituds vocals i actorals. Si aquesta informació no és suficient per al procés de selecció, l’organització podrà sol•licitar als candidats de realitzar una audició en directe entre l’11 i el 15 de juliol de 2016.

Un cop triat l’elenc que formarà part del repartiment, el jurat també triarà aquells candidats que, sense formar part del primer repartiment de l’òpera, podran assistir a la formació específica que MetrÒpera durà a terme la tercera setmana de juliol al Teatre Metropol de Tarragona. Podran participar en la formació fins a 12 intèrprets. Hi podran assistir els 4 intèrprets seleccionats per al repartiment de Lo speziale i 8 alumnes més triats pel jurat d’entre els candidats. Les sessions de treball seran obertes al públic oient que pugui estar interessat.

Els criteris objectius pels quals es seleccionarà l’elenc seran la qualitat i maduresa vocal, la qualitat i versatilitat actoral a l’hora d’interpretar personatges i situacions concretes, la idoneïtat del candidat en el repartiment de Lo speziale de Josep Haydn.