TARRAGONA 21

Imatge de l'última celebració dels premis. Foto:Ajuntament de Roda de Berà

Imatge de l’última celebració dels premis. Foto:Ajuntament de Roda de Berà

La tercera edició del concurs literari “Roca Plana” consolida la col·laboració i el treball conjunt de totes les biblioteques i punts de lectura que conformen la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià.

Per segon any s’obre la participació a tots els públics dels municipis del Baix Gaià.

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de la regidoria de Cultura, encapçalada per Llorenç Miró, la Biblioteca Municipal i els centres educatius de la localitat, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià, han posat en marxa la tercera edició del concurs literari “Roca Plana” Baix Gaià.

Ja és obert el termini de presentació d’obres, el qual finalitzarà el 20 de març. De nou s’han establert tres categories de participació. Per una banda podran participar els infants de fins a 12 anys, per altra els joves de 12 fins a 17 anys, i finalment els majors de 18 anys.

En les categories infantil i juvenil el tema serà de lliure elecció tot i que l’obra presentada haurà de contenir, com a requisit indispensable, les paraules ‘vacances’, ‘plat’, ‘lleó’ i ‘Baix Gaià’ i s’hauran d’incloure en el relat amb un cert grau de rellevància i coherència. Pel que fa a la categoria d’adults, el tema escollit enguany és ‘la família’.

Els textos es podran fer arribar a qualsevol de les biblioteques i punts de lectura del Baix Gaià –Altafulla, Creixell, El Catllar, La Nou de Gaià, Riera de Gaià, Roda de Berà, Torredembarra o Salomó-. Amb el text caldrà que els autors adjuntin, dins d’un sobre, el seu nom i cognoms, l’edat, el número de DNI, l’adreça i un telèfon de contacte.

Cada participant podrà presentar una única obra, la qual haurà de tenir un títol, haver estat escrita en llengua catalana durant l’any 2015, amb correcció i sense contenir paraules ofensives ni malsonants, guardant respecte amb persones i institucions.

Els relats hauran de tenir una extensió màxima de dues pàgines din-A4.

La deliberació del jurat es donarà a conèixer el dia 25 d’abril en un acte oficial al Casino Municipal, durant el qual també es farà lliurament dels premis. Aquests constaran d’una tableta de deu polsades, un diploma i dues entrades 2×1 a Port Aventura. El jurat, compost per persones vinculades al món de la cultura i de la docència escolliran d’entre totes les obres presentades un guanyador i tres accèssits per a cadascuna de les tres categories, així com un premi local a nivell de Roda de Berà.