.

Pla tancat de tres coloms sobre una font pública. Foto: ACN

Aquest matí, el departament jurídic de Nova Eucària, l’ONG catalana que defensa els drets dels animals, ha presentat una denúncia contra l’Ajuntament de Reus “pel presumpte delicte de maltractament animal amb agreujant de crueltat contra les aus silvestres que conviuen a la ciutat, els coloms”.

Segons ha informat l’entitat per mitjà d’un comunicat de premsa, la denúncia ha estat presentada a la fiscalia, “ja que considerem que ens trobem davant d’un delicte penal, que es repeteix amb impunitat, perquè des de les administracions s’han normalitzat i fomentat les matances d’espècies amb les que no volen conviure, tot i que existeixen mètodes ètics per controlar la sobre-població en punts concentrats dels nuclis urbans”.

Des de Nova Eucària “instem a l’Ajuntament de Reus, en concret a l’alcalde el senyor Carles Pellicer i al regidor que ha impulsat aquest gestió en Daniel Rubio Angosto, a revertir aquesta política que suposa la vulneració de la normativa vigent i ofèn a la majoria de la població que diuen representar”. D’altra banda, a la denúncia “sol·licitem que els responsables d’aquestes pràctiques considerades delictives i extremadament cruentes, siguin condemnats com correspon i se’n derivin responsabilitats polítiques”.

“El Departament jurídic de la nostra entitat -continua la nota- està valorant presentar una nova denúncia en contra d’aquesta administració, tenint en compte que aquest Ajuntament -tot i ser coneixedor de la situació-, treballa des de fa molts anys amb l’empresa ‘L’Última Llar’, empresa investigada per maltractament i sacrifici d’animals”. Un fet que des de l’entitat “considerem molt greu i que no pot restar impune, car mantenir aquests socis de gestió en la recollida i acollida dels animals abandonats i/o perduts, expressa públicament quina és la forma de procedir dels càrrecs electes d’aquest govern municipal, un modus operandi que suposa vulnerar sistemàticament la Llei”.