.

Imatge d’arxiu dels Jutjats de Reus.

L’entitat animalista Nova Eucària ha fet públic un comunicat on demana ajut per trobar una casa d’acollida o un adoptant per la gossa Kiara, que va mossegar el penis d’un home a Reus i que des de llavors es troba tancada a l’Última Llar. “La seva família -afirma la nota feta arribada a la premsa-, finalment, s’ha desentès de la gossa. Es tracta d’una parella afectada per drogodependència, que ha estafat a una particular que els ha anat donant els diners que necessitaven per poder realitzar tots aquests tràmits; també han demostrat que no s’estimen a la Kiara, doncs la volien fer parir (presumptament) per vendre’s les cries i perquè no l’han anat a buscar des que el jutge va aixecar-ne el decomís. No se n’han preocupat més, fet que ha provocat que s’eternitzés el procés d’alliberament de la gossa”, argumenten des de Nova Eucària.

Tot seguit reproduïm íntegrament el comunicat:

“NEC es va implicar en el ‘cas Kiara’ el dia 19 de setembre, podríem dir que per petició popular, doncs van ser molts els correus electrònics que vam rebre demanant que salvéssim a la gossa i, d’entre aquestes comunicacions, ens va fer decidir la demanda d’auxili dels «propietaris» de la Kiara.

Així doncs, des de NEC es va procedir a gestionar l’acció legal al jutjat per evitar el seu possible sacrifici i, a nivell administratiu, per enretirar el decomís que pesava sobre ella. Aquest fou el nostre únic compromís sobre unes accions realitzades i concloses amb èxit. Tanmateix vam demanar la custòdia per poder tenir-la sota la nostra tutela fins que la família obtingués la llicència de tinença de gos considerat potencialment perillós, únic document del qual no disposaven. Finalment no ens van atorgar la custòdia.

NEC ha assessorat a qui deia ser la família de la gossa per tal que gestionessin el tràmit d’aquesta llicència i anessin a rescatar a la Kiara el més aviat possible a la gossera, ja que era el document que els hi faltava per poder anar a buscar-la. Kiara disposa del microxip, està censada, té la cartilla i també l’assegurança, documents que des de NEC vam constatar. Però la seva família, finalment, s’ha desentès de la gossa. Es tracta d’una parella afectada per drogodependència, que ha estafat a una particular que els ha anat donant els diners que necessitaven per poder realitzar tots aquests tràmits; també han demostrat que no s’estimen a la Kiara, doncs la volien fer parir (presumptament) per vendre’s les cries i perquè no l’han anat a buscar des que el jutge va aixecar-ne el decomís. No se n’han preocupat més, fet que ha provocat que s’eternitzés el procés d’alliberament de la gossa. A través de la mentida, han estat entabanant a tots els agents implicats en l’assumpte.

Des de NEC consideràvem el més adient per la Kiara que després d’una temporada tan traumàtica, anés a parar directament al que havia sigut casa seva abans que s’hagués hagut de defensar de les agressions que van originar el seu captiveri, però quan hem conegut la realitat que amagaven els seus ‘propietaris’, vam decidir actuar diligentment, i posar la Kiara al nostre nom, és per això que NEC és ‘propietària’ de la gossa mitjançant un contracte de cessió amb els seus antics ‘propietaris’. Ho hem fet així perquè considerem que és la manera de poder seguir protegint la vida de la Kiara, ja que som coneixedors directes d’allò que els passa als animals emmagatzemats a la Última Llar i, sobretot, per les últimes declaracions abocades en algun mitjà, on sembla que es prepari el terreny per poder justificar la seva possible desaparició, com ja ha passat amb milers d’animals que han entrat en aquesta gossera.

Un cop analitzats i valorat els fets, hem decidit gestionar el seu alliberament i adopció, és per això que necessitem urgentment el vostre ajut: trobar una casa d’acollida o bé un/a adoptant per poder rescatar-la i atendre a les seves necessitats el més aviat possible. Contacte: info@novaeucaria.cat”.