.

Els representants dels set municipis i dels seus cossos de seguretat, després de la signatura de l’acord. Foto: Cedida/J.C.Borrachero

Els ajuntaments de Cambrils, el Catllar, la Canonja, Constantí, Mont-roig del Camp, Reus i Tarragona han signat aquest dimarts, 18 de juny, a Tarragona el protocol per impulsar el desplegament d’un sistema digital de seguretat compartit entre els municipis.

L’acte, presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; la regidora de Seguretat de la Canonja, Lucía López; l’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez; el regidor de Seguretat de Cambrils, Enrique Arce; l’alcalde del Catllar, Jordi Ruiz i l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho. Així com la presència de regidors i representants de les policies i vigilants municipals.

El passat mes de març, es va dur a terme la primera reunió entre sis municipis i es van iniciar els treballs per dissenyar i compartir aquest futur sistema digital de seguretat. Fruit d’aquest esforç s’ha enllestit el protocol que s’ha presentat aquets dimarts i que compromet als municipis signants la creació de quatre comissions de treball: una política, una altra formada pels tècnics dels cossos de seguretat o de vigilància municipal, una altra amb els representants dels serveis TIC i finalment, una comissió que reunirà els serveis jurídics dels municipis signants del protocol. Aquestes quatre comissions seran les encarregades d’elaborar un conveni que es signarà a Reus abans de finalitzar l’any i que ha de permetre la licitació conjunta de l’aplicació.

En aquest temps, a més, també s’ha incorporat al projecte el municipi del Catllar, i s’espera que pròximament s’hi puguin sumar més pobles i ciutats.