.

Un dels nedadors, celebrant l'arribada victoriosa. Fotos: José Carlos León

Onze nedadors de quatre clubs de la demarcació de Tarragona es van comprometre, fa uns mesos, a nedar els 45 quilòmetres que separen la punta del Fangar, a Deltebre (Baix Ebre), i la platja de Salou.

El I Creuament del Golf de Sant Jordi, sota el lema ‘El gran repte per seguir lluitant’, es va associar des d’un inici a la recaptació de fons per a la recerca en càncer de mama hereditari al territori. Aquest diumenge la jornada s’ha complicat degut a les males condicions meteorològiques, la qual cosa ha comportat que s’hagués d’escurçar la travessa, que ha acabat a l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp). A més, dos dels nedadors han hagut d’abandonar i no han pogut completar la fita.

Els nedadors i l'equip tècnic, un cop a terra

Les fortes corrents i la mala mar han fet que la jornada fos més difícil del que es preveia. De fet Joan Baiges, un dels nedadors participants -del Cambrils Club Natació-, ha explicat que a l’Ametlla de Mar han estat unes quatre hores nedant gairebé sense poder avançar. En total han estat poc menys de dotze hores a l’aigua. Amb Baiges han nedat també cinc companys més del club de Cambrils, dos del Club Natació Reus Ploms, dos del Club Natació Tarraco i un del Club Esportiu Prades.

Els herois han hagut de lluitar contra la mala mar

Per recollir els fons, des de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, s’han venut 2.500 casquets de bany de color taronja gràcies als quals s’han recaptat 7.500 euros nets. Uns diners que es destinaran a l’estudi ‘Càncer de mama hereditari a la demarcació de Tarragona’, realitzat des de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de la Universitat Rovira i Virgili i en el qual participen professionals de la unitat d’oncologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Tot i les dificultats, però, tant els participants com l’organització s’han mostrat molt contents amb el resultat, i ja pensen en una segona edició de la iniciativa.