.

Durant la xerrada d'orientació laboral

El passat dilluns dia 13 d’octubre va tenir lloc a l’edifici de Cal Llovet la primera de les tres xerrades que s’han organitzat des del Servei Municipal d’Orientació Laboral de la Regidoria de Benestar Social per millorar l’ocupació i la inserció laboral dels veïns i veïnes de Torredembarra. La xerrada ha anat a càrrec de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya.

Sota el títol de Cooperativisme, aquesta primera xerrada ha tingut com objectiu donar a conèixer què és una cooperativa, els requisits per crear-la i els avantatges fiscals que representa a diferència d’altres formes empresarials amb la intenció de donar suport als emprenedors que vulguin engegar un projecte empresarial sota la fórmula de cooperativa. Durant la xerrada s’ha fet menció del gran nombre d’experiències empresarials cooperatives que estan creixent en el mercat tot i que també s’ha volgut donar importància a la necessitat d’elaborar un correcte pla d’empresa per analitzar la viabilitat del projecte. Entre els principis que  identifiquen una cooperativa, cal destacar la democràcia empresarial que defineix la seva gestió, la participació econòmica del socis, l’interès per proporcionar formació i informació als socis així com la millora de la situació econòmica i social, tant dels components com de l’entorn comunitari.

La regidora de Benestar Social, Olga González, ha valorat molt positivament la jornada i ha remarcat que des de l’administració local s’estan aportant eines formatives per a la ciutadania per tal de dinamitzar l’autoocupació i ajudar que els torrencs i torrenques puguin tornar al mercat laboral.

Aquesta jornada està inclosa dintre d’una nova proposta formativa que inclou també dues xerrades més: Drets i Deures del Servei Domèstic, on es tractarà la nova normativa vigent en aquesta matèria i la xerrada Si vas a treballar fora, fes-ho en condicions, dirigida a les persones que es plantegin cercar feina a l’estranger. Aquestes jornades se celebraran els dies 6 i 20 de novembre respectivament. Per a mes informació cal adreçar-se a les oficines de la Regidoria de Benestar Social, al carrer de la Muralla,16.