.

L'estació de Tarragona. Foto: tgnbarridelport.blogspot.com.es

Els serveis mínims de la segona i darrera jornada de vaga a Renfe s’està desenvolupant amb normalitat, segons han informat fonts de la companyia. Així, des de les sis del matí i dos quarts de deu del matí circulen dos de cada tres trens de Rodalies i Regionals, mentre que a partir d’aquesta hora només ho faran un de cada tres.

Aquesta freqüència de pas es repetirà entre cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre. Pel que fa a l’afectació als trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat, circularan el 77% dels combois, mentre que els Avant ho faran en un 63%.

El secretari general de la Secció Sindical de CCOO a RENFE, Cristóbal Cobo, va expressar el seu malestar en considerar que els serveis mínims establerts són “abusius”.

Aquest dijous, primera de les dues jornades d’aturades, tampoc es van produir incidències i on es va notar més la incidència de la vaga van ser a les taquilles de venda de bitllets de trens de Rodalies i Mitja Distància.

Els treballadors protesten contra l’escassetat de plantilla a la companyia i el pla d’externalitzacions en àrees amb càrrega de treball suficient per al seu personal. Segons va denunciar el sindicat CCOO, la direcció d’Adif va comunicar fa uns dies el trasllat forçós de 415 persones. El sindicat també reclama que es creï un holding públic que integri Adif i Renfe, que uneixi la infraestructura ferroviària i l’operador de transport, com en altres països europeus.