.

.

TOTS 21

Una imatge de l'acte organitzat per Salou. Foto: Tots21
Una imatge de l’acte organitzat per Salou al Wizink Center de Madrid. Foto: Cedida

L’exconseller de la Generalitat i exregidor a l’Ajuntament de Barcelona Jordi William Carnes va pronunciar la frase de la nit. Davant el portentós desplegament de l’Ajuntament de Salou / Patronat Municipal de Turisme a la sala Wizink Center, en ple barri de Salamanca de Madrid, afirmava en conversa amb Tots21: ‘Això només ho podia fer Salou. Ningú més’. Efectivament, només Salou s’ha atrevit, i per dos cops, a presentar els seus atractius turístics a la capital d’Espanya sense parlar de sol i platja, una gosadia que va començar en 2019, uns mesos abans de l’esclat de la pandèmia, mostrant la seva gastronomia, i que continuava aquest dimarts per a pasme general.

L’alcalde, Pere Granados, convocava la tarda de dimarts a l’antic pavelló esportiu de Madrid líders d’opinió, gent influent del món del turisme i sectors associats de diferents llocs d’Espanya, més empresaris de Salou, dos vicerectors de la URV –Juan Antonio Duro i Jordi Diloli, el nostre home a Cal.lípoles-, set restaurants reconeguts de Salou, periodistes del Camp de Tarragona, de Madrid i de les Canàries, gent d’entitats com el Club Nàutic -allí hi era en Josep Oliva-, l’Estació Nàutica de la Costa Daurada -amb el seu gerent, Jordi Rom, present- o l’actual delegat de Turespaña a Roma, Gonzalo Ceballos, que s’abraçava efusivament amb l’alcalde. Entre els assistents, Josep Maldonado, que acaba de completar el repte de la seva vida d’haver estat en els 54 països que té l’Àfrica fent accions de solidaritat. Quan Maldonado era delegat de la Generalitat a Tarragona, per allà als anys 80/90, es va fer famós un acudit del Napi en què es deia que en Maldonado tenia el do de la ubiqüitat perquè era a tot arreu al mateix temps, una mica com li passa a Carles Pellicer a Reus.

A Madrid tothom s’abraça, però Granados té una llista llarga de personalitats que l’abracen i el busquen a Madrid. Al repte del Wizinck li faltava el coronament: vendre les activitats esportives que enguany s’organitzaran a Salou, com ara la vinguda de l’equip femení del Manchester City a les instal.lacions de Futbol Salou, l’invent sorprenent de Xavier Blasi -càmping Sangulí- que ha provocat que Salou tingui equips de futbol europeu durant l’any entrenant als seus camps. Salou ven enguany des d’un stage per a regatistes nòrdics al mes de febrer passant per un campionat de seleccions autonòmiques de minibàsquet, dues de les nombroses activitats a desenvolupar durant 2023.

Miquel Iceta, junt a Pere Granados. Foto: Cedida

Sí, ministre
La cirereta de l’acte fou la presència-sorpresa del ministre de Cultura, el català Miquel Iceta, que duia un pin en forma de mosca a la seva americana -la ‘mosca collonera’, en diuen al Ministeri-, que es fotografiava al costat de l’alcalde i la directora general de Turisme de la Generalitat, la falsetana Marta Domènech, convençuda de l’estratègia d’alta volada de Salou i gran aliada (no socialista) de l’alcalde.

Era possible, per tant, plantar una pica en el Madrid més cool, mostrar un Salou diferent, anar més enllà de les platges, les cales i el sol, de les paelles i de la sangria. Potser per això en Joan Carrion havia fet la selecció dels vins de la nostra terra i els restauradors creaven vuit plats de degustació que acabaven amb Pep Moreno, l’estrella Michelin del restaurant Deliranto -és un restaurant, el Deliranto?- iniciant el ritual de bolcar nitrogen líquid per crear un gelat d’avellana amb gust absolutament d’avellana.

Jaume Garcia