TOTS 21

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó

La presidenta de la Diputació de Tarragona i vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha fet una crida a la mobilització «pacífica» i «cívica» al mateix temps que ha donat suport a la resposta institucional contra la sentència del Tribunal Suprem. Llauradó, que aquest dijous al matí ha participat a Torredembarra en la marxa per la llibertat que havia sortit de Tarragona i l’ha posat com a exemple de mobilització, ha limitat episodis de «crispació i conflicte que no han anat més» en casos puntuals un cop ha quedat desconvocada la protesta. «Demostrem que es pot protestar i mostrar el nostre enuig com a poble català», ha assegurat, tot afegint que tant els ciutadans com les institucions no poden «restar impassibles» davant la condemna.

En l’àmbit institucional, concretament, Llauradó ha explicat que l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona van aturar la seva activitat habitual en el moment de conèixer la sentència que condemna entre nou i tretze anys de presó els activistes i càrrecs polítics jutjats pel Tribunal Suprem.

En aquest sentit, ha recordat que aquest dijous tindrà lloc un ple extraordinari de la corporació provincial per debatre i aprovar la moció conjunta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) «exigint l’amnistia dels presos polítics i mostrar-nos ferms en el rebuig d’una sentència «que no és de justícia, sinó clarament venjativa».

ACN.