S’ha fet viral a les xarxes socials i no n’hi ha per a menys. I les opinions dels qui l’han vist són múltiples i diverses. Es tracta d’un vídeo d’una dona cridant als Bombers mentre estaven extingint un incendi en un edifici. El creador de contingut @Ceciarmy publicava un fragment de la situació a X amb els crits de la dona: “No marxeu, el foc no s’ha acabat. Estic encesa“. “Tinc orxata si en voleu”, “Mare meva, com està el cos” o “qui fos gat per estar en un arbre” són alguns dels comentaris que la dona dirigia als efectius de Bombers.
Una mujer le da un mensaje a los bomberos que estaban apagando un incendio pic.twitter.com/2h3Oobku71
— ceciarmy (@ceciarmy) October 21, 2023
El vídeo ha aconseguit, aquesta setmana, milions de visualitzacions i les opinions són molt diverses. Molts aplaudien la dona i deien que tenia molta gràcia, però d’altres, en canvi, criticaven la seva actitud i es preguntaven què hauria succeït si aquestes paraules les hagués pronunciat un home i anessin dirigides a una dona.
El vídeo s’ha convertit en un dels més virals les darreres hores, però, lluny del debat que s’ha generat al seu voltant, la història que hi ha al darrere és molt més complexa. I és que, després de l’enrenou a les xarxes, la seva protagonista, Mónica Chaparro, ha sortit públicament per explicar l’origen del vídeo. Primer ho ha fet a través de les xarxes socials, explicant que l’àudio original era de feia tres anys i que l’havien tornat a agafar per posar-lo en aquest vídeo.
Chaparro es mostrava sorpresa per les crítiques i assegurava que era “humor al servei de la causa feminista. Ho hem patit durant molts anys i fa falta fer-ne humor”. A més, la dona també participava aquest passat dilluns en el programa d’Ana Rosa Quintana, on explicava de nou la veritable història darrere del vídeo. ”S’ha fet viral una versió que han fet agafant aquest àudio i això ja ho havia fet més gent, agafar l’àudio d’un TikTok que era on estava inicialment. És humor”, declarava.
L’entrevistada explicava que tot va succeir durant la pandèmia, mentre passejava amb una amiga per Guadalajara. De sobte van veure uns bombers i van pensar en la infinitat de vegades que les dones anaven pel carrer i molts homes els cridaven. ”I vam dir si fos a l’inrevés, què passaria? I vam decidir provar-ho. Tothom pel carrer es va posar a riure, inclosos els bombers”, explicava.
Equip de redacció