.

Els blaus no ha pogut remuntar la dura aventatge visitat de 12 punts. Foto: Eduard Hernando

No ha pogut ser. L’Ibersol CBT no ha pogut remuntar els 12 punts que necessitava i només ha pogut vèncer al Serrallo d’un punt a CB Zentro (76 – 75). L’equip de Berni Álvarez ha arribat a guanyar de 21 en una gran primera meitat, que ha fet somiar amb la permanència. Els blaus s’han buidat i s’han entregat al màxim, però han arribat justos de forces al final del partit, després del gran esforç dels dos primers quarts. Ferran Torres ha estat el millor jugador del partit, amb 16 punts, 6 rebots i 20 de valoració. Els blaus han culminat així el descens a la Lliga EBA.

L’Ibersol CBT sortia a per totes amb un parcial de 8 a 0, amb cistella de Dejan per començar i dos triples de Kevin Coronel. Els tarragonins mostraven una millora en el rebot respecte el partit d’anada i, tal com demandava Berni, imprimien un ritme més alt amb jugades al contraatac (13 – 8). David Fernández comandava els seus a la perfecció, sumant un triple per ampliar una mica més la diferència. Barberà anotava dos tirs lliures al final de quart per encaminar el partit (21 – 13).

Els blaus no baixaven la intensitat ni per un moment, el que propiciava l’error constant dels madrilenys, que no trobaven encert i començaven a donar mostres de nerviosisme. Tots els jugadors a pista donaven el 100%, lluitant cada pilota i anant al rebot com si es tractés de l’última jugada del partit. Amb aquesta filosofia, l’Ibersol CBT sobrepassava, fins al moment, l’objectiu (42 – 21). I amb la mateixa concentració s’arribava al descans (43 – 24).

Veient com se li complicava l’eliminatòria, el CB Zentro tornava més endollat que mai de vestidors, anotant un parcial de 0 a 6. Els madrilenys trobaven l’encert que no havien tingut a la primera part, fins que apareixia Coronel de nou des de la línia de tres per aportar de nou la calma al Serrallo (48 – 34). Tot i això, els madrilenys oferien noves sensacions i seguien posant contra les cordes a l’equip de Berni. A la finalització del quart, CB Zentro decantava l’eliminatòria al seu favor (54 – 43).

Amb l’inici de l’últim quart, l’Ibersol CBT perdia 8 punts més de marge en poc més d’un minut, per l’encert des del triple del conjunt visitant. Així es posaven a tan sols un punt, deixant els blaus sense anotar durant gairebé quatre minuts. Per trencar la ratxa negativa apareixien Torres i David Fernández per recuperar terreny perdut i tornar l’esperança al Serrallo. Els triples de Zentro no deixaven que els blaus encadenessin jugades consecutives en positiu i fins i tot arribaven a capgirar el marcador (63 – 64). El coratge i entrega dels tarragonins seguien intactes però el rellotge jugava en contra. A falta de dos minuts, l’Ibersol CBT guanyava de 4 (68 – 64). Els blaus es quedarien sense temps de que es complís el miracle i, tot i guanyar el partit, no podien remuntar l’eliminatòria (76 – 75).