.

Josep Baiges i Sergi Novo, presentant els guardons. Foto: Cedida

L’aliança entre REDESSA i el Clúster TIC Catalunya Sud suma un nou ingredient per donar a conèixer què s’està movent en tecnologies en el sud de Catalunya.

Així, ambdós actors impulsen la primera edició dels Premis TIC Catalunya Sud amb l’objectiu de reconèixer, premiar i donar visibilitat a les empreses i projectes del sector tecnològic que han contribuït de manera significativa al desenvolupament econòmic, social i tecnològic de la regió de Catalunya Sud. S’estableixen cinc categories: Tecnologia disruptiva, Creixement i Expansió, Millor Start-up, Sostenibilitat i Tecnologia Verda i Lideratge Femení en Tecnologia.

Destaca el guardó que es concedirà al lideratge femení, en línia amb l’objectiu de l’Ajuntament de Reus de visibilitzar i donar protagonisme a les dones.

Hi ha temps fins al 18 de juliol per a concursar-hi. La convocatòria per presentar candidatures pot fer-se a través de la pàgina web de REDESSA, www.redessa.cat/premis-tic.

Els premis estan oberts a totes les empreses del sector TIC amb seu o delegació a la Catalunya Sud. El jurat estarà format per deu professionals referents en l’àmbit TIC, la formació, el sector públic i la societat civil del territori i es valoraran la innovació, l’impacte i valor afegit, la responsabilitat ambiental, el potencial de creixement i la diversitat de les candidatures.

El lliurament de premis tindrà lloc en una gala que es durà a terme a firaReus Events, el dia 18 de setembre, i a la qual se li vol donar importància i en la qual el president de la Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos de España (APTE) i del Málaga Tech Park, Felipe Romera, oferirà la conferència inaugural.

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat avui en la presentació del guardó que “aquests premis són una eina més amb la que volem potenciar la nostra marca de ciutat tecnològica alhora que fem un reconeixement a les iniciatives impulsades per les empreses tecnològiques en àmbits estratègics per la ciutat com són la innovació, la sostenibilitat, la igualtat i l’impuls de les start-ups”.

Al seu torn, el clúster manager del Clúster TIC Catalunya Sud, Sergi Novo, ha remarcat que aquests premis “busquen reconèixer la capacitat d’innovació, impacte i lideratge d’un sector clau en el desenvolupament del territori i que aporta un gran valor afegit com a pol d’atracció de talent”.

Sobre el Clúster TIC Catalunya Sud

El Clúster TIC Catalunya Sud té per objectiu reforçar la projecció i competitivitat del sector tecnològic a les comarques de Tarragona, així com l’atracció de projectes internacionals per situar el territori com un hub tecnològic de referència a Europa. Així mateix, el Clúster treballa per contribuir a l’impuls de l’activitat econòmica oferint solucions tecnològiques a tots els sectors. Actualment, el TIC Sud està format per una norantena d’empreses i institucions que agrupen prop de 20.000 professionals.