.

.

TOTS 21

La iniciativa es presentarà en societat aquest dissabte, 8 de novembre

La iniciativa es presentarà en societat aquest dissabte, 8 de novembre

El passat mes de juliol, la comunitat oficial d’instagramers de Tarragona, @IgersTGN, va posar en marxa una iniciativa nova que permetrà descobrir la ciutat d’una manera diferent. Es tracta de la creació del projecte IgersMap (http://igersmap.com), que s’ha concretat, en aquesta primera experiència, en l’edició de l’IgersMapTGN.

L’acció, que s’ha desenvolupat entre el juliol i el setembre de 2014, ha consistit a delimitar, col·laborativament amb tots els membres de la comunitat que hi han volgut participar, els punts de Tarragona i de l’entorn que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris de la xarxa social Instagram, tant de dins (habitants) com de fora (visitants). L’impuls inicial del projecte, doncs, respon al fet de voler mostrar els llocs on portaríem un amic a fer les millors fotos de la ciutat.

Després de rebre dades al llarg de gairebé dos mesos, l’IgersMap ha aconseguit recopilar 500 imatges corresponents a 119 localitzacions, les quals han estat aportades per 115 igers del Camp de Tarragona. Els resultats han superat totes les expectatives previstes i han demostrat un cop més que la comunitat d’igers de Tarragona és una de les més actives de l’Estat espanyol.

L’IgersMap es presentarà en societat el proper 8 de novembre, amb motiu de la 5a Trobada d’IgersTGN amb Estrella Damm, en dos actes que tindran lloc al llarg del dia. És llavors quan es podrà adquirir l’edició en paper de l’IgersMapTGN (2.500 còpies es distribuiran per oficines turístiques i espais culturals) i consultar-ne la versió digital, que serà accessible des del web http://igersmap.com i que permetrà conèixer fàcilment les imatges i les localitzacions proposades des de l’smartphone o la tablet.

La inauguració d’aquest primer IgersMap del món tindrà lloc a les 10.30 h al Pati de la Diputació, des d’on es recorrerà la Ruta Argos amb tots els inscrits, una ruta basada en alguns punts del mapa que aquesta empresa de serveis turístics ofertarà en el seu catàleg permanentment. A la tarda, durant la Trobada d’IgersTGN al Cafè Metropol (que tindrà lloc de 17.30 a 20.30 h), s’explicarà el projecte i se sortejaran 3 bateries externes per al mòbil entre tots els participants.

El naixement d’aquest projecte i l’edició de l’IgersMapTGN ha estat possible gràcies al patrocini inestimable d’Estrella Damm, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada i d’Argos Serveis Culturals, i també ha rebut la col·laboració del Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, del Museu d’Història de Tarragona i de Garamond.