.

El Castell del Catllar. Foto: Cedida

Els concerts es realitzaran el Pou de Glaç del Castell del Catllar els dies 29 i 30 de juny. Foto: Arxiu

Els pròxims dies 29 i 30 de juny, el Pou de Glaç del Castell del Catllar acollirà la primera edició del Cicle “Vespres al Pou de Glaç”, que té l’objectiu d’acostar els nous talents musicals emergents del país a la població tarragonina.

Aquest nou certamen, que s´ha donat a conèixer com a Cicle GLAÇ, neix d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament del Catllar i de l’associació cultural la Catllerenca, que han unit esforços amb l’objectiu de promocionar i donar ressò al talent que, dia a dia, emergeix des dels diferents territoris del nostre Principat. Per a servir d’altaveu d’aquest talent que neix a pobles, comarques i províncies i afavorir la seva mobilitat també entre províncies.

En aquest sentit, un dels trets que caracteritzarà aquest nou certamen, serà que dirigirà la mirada cap els solistes i grups més dispersos territorialment, que no pas en aquells ja més establerts i centrats dins l’àmbit territorial i els circuits de la capital del país. Com a tret de sortida, aquesta primera edició del Cicle GLAÇ del Catllar acostarà fins a Tarragona el talent de la jove artista lleidatana BRU, el proper dia 29 de juny, i el del granollerí Albert Lax, el dia 30 de juny.


Altres notícies:


De cara a l’edició de l’any vinent, els organitzadors s’han marcat l’objectiu d’arribar a consolidar el Cicle dels “Vespres al Pou de Glaç”, oferint una programació amb més de cinc concerts, que comptin amb la participació d’una quota del 50% d’artistes emergents del Camp de Tarragona, i la d’un altre 50% de solistes i grups arribats des de la resta de territoris del país. Lògicament, la resposta del públic és essencial per a la consolidació del cicle.

El component d’interpel·lació de nous públics també és un fet destacable, ja que el cicle està pensat per mobilitzar al consum cultural el públic jove de la província, però sense oblidar interpel.lar a un públic sènior, potser ja més fidelitzat musicalment parlant. Per aconseguir-ho i donar resposta a aquests objectius, l’organització ha comptat amb un equip de programadors i direcció artística que no supera els 30 anys d’edat. Així, per tal d’afavorir i tenir cura d’aquesta difusió i garantir la interpel·lació del públic general, l’Ajuntament del Catllar ha tancat un acord de col.laboració amb el club de subscriptors i consumidors culturals TRESC, Club Català de Cultura, que en serà el principal partner oficial.