.

.

TOTS 21

Una imatge de l’estrena del Ball de Titans. Foto: Laia Marín

Creix el Seguici Popular de Tarragona amb un element nou i sorprenent, i ho fa en la festa del 700 aniversari de l’arribada del Braç de Santa Tecla, element que  veurà els dies 22 i 23 de la mà del Gremi de Marejants. És el Ball de Titans, una recuperació dos segles després d’un ball sumament original, que no es veu per aquestes terres i que combina coordinació entre els seus diversos components, coreografia, ús de màscares i vestuari formant una mena d’ona, tot amb acompanyament musical.

Les grans robes de colors que uneixen en grups els balladors, que porten una màscara i uns barrets amb aus i elements marins, van sorprendre al públic assistent. Les polaines plenes de cascavells, combinat amb els salts dels balladors, donen un complement musical al grup de ministrers que acompanyen aquest grup que no es troba documentat en altres poblacions del país i que Tarragona ja pot dir que té en el seu Seguici.

La pèrgola del Serrallo va ser divendres el testimoni del seu neixement, acompanyats per la Companyia Traüt, amb música de trombó, trompeta, gralla, timbal, flabiol, tamborí i sac de gemecs. Les peces musicals consten de tres parts, que són la marxa d’entrada, el galop i el Ball de Titans, una mena de coreografia a l’antiga, medievalitzant. Es tracta de la incorporació d’un nou i molt vistós element al Seguici, un fet que no es donava des de 2014, quan va sorgir el Griu.

El bateix del nou ball fou acompanyat pels parlaments inicials del copresident del Gremi de Marejants, Francesc Seritjol, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. Seritjol rcordà el paper que va jugar el Gremi en l’arribada del Barç de Santa Tecla, mentre l’alcalde subratllava la importància del ball ara recuperat.