.

El Nou Estadi ha vist una de les pitjors entrades de la temporada. Foto: Nàstic

Novena derrota a casa de 14 partits disputats i a un punt del descens que marca La Cultural Leonesa. L’etapa de Nano Rivas a la banqueta es resumeix ara com ara amb aquestes dades a l’espera del pròxim encontre al camp del Granada de dissabte vinent, on no podrà ser Tejera per acumulació de targetes. El Tenerife ha revisculat com a visitant (1-2) en un Nou Estadi que ha vist una de les pitjors entrades de la temporada. Al capdavall, els seguidors ja han desenvolupat un sisè sentit. I els que han vingut han acabat marxant en massa abans del final. Frustrats. Un cop més. Els que s’han quedat no s’han molestat en fer la xiulada massa sonora perquè tampoc serveix per a res. Un cop més. Torna la incertesa davant del futur. Un cop més.

“Espero que es busqui solució al que està passant a casa, perquè tot plegat és patètic”, afirmava el president, Josep Maria Andreu, al final de l’encontre. “No li puc trobar explicació. Jo crec que hem regalat el partit”, reconeixia. “S’ha de reflexionar i s’han de buscar solucions per sortir d’aquesta situació que vivim a casa”, afegia als micròfons de Tarragona Ràdio.

Els visitants n’han tingut prou amb un jugador. Villar ha marcat els dos gols dels visitants abans de ser canviat per lesió a la segona meitat. Les mencions individuals dels tarragonins passen per Jean Luc, retornat amb ganes a la titularitat, Tete Morente, que ha aconseguit el seu primer gol de la temporada, i Fali, que a la segona meitat ha estat el motor d’un Nàstic sense rumb. L’àrbitre mereix capítol a banda. Sense ser decisiu ha coaccionat el joc grana perdonant targetes als visitants i facilitant la seva estratègia de destrucció.

I el més incomprensible és que la tarda semblava ben encaminada. Amb el juvenil Pol Prats a la banqueta, Omar Perdomo a la graderia per la clàusula de la por, Dumitru, Álvaro Vázquez i Javi Márquez baixes per lesió i Abraham a l’alineació titular després de dues jornades, el Nàstic ha començat potent. Gràcies en bona part a Jean Luc, que acaba contracte enguany i vol aprofitar totes les ocasions, i a un Tete Morente que als tres minuts ja portava perill a la porteria del Tenerife. L’arrancada ha estat suficientment il·lusionant com per perquè Dani Hernández ja s’hagués de lluir al minut 8 a un llançament de Tejera. I la pressió avançada i la debilitat de la defensa rival han donat fruits al minut 10. Una assistència de cullera magistral de Mesa ha estat recollida per Tete, que ha aprofitat l’espai i la mitja sortida del porter per fer pujar l’1-0.

Tot hauria canviat si els homes de Rivas haguessin sabut aguantar el resultat. Però en dos minuts tot s’ha capgirat. Villar ha convertit una jugada insulsa a la frontal de l’àrea en una rematada creuada i ajustada que ha suposat l’empat. Hi ha hagut un simulacre de reacció al minut 19, amb una rematada al pal de Kakabadze després d’una bona combinació amb Jean Luc. Tot plegat foc d’encenalls. Al minut 21 Aveldaño rematava de cap al travesser i al 29 Villar aconseguia el segon. Longo, per la seva banda, era un amic dels granes i desaprofitava un contracop per no voler aliar-se amb ningú.

Uche i Dongou han entrat a la segona meitat per intentar capgirar el resultat, però no han tingut cap incidència en el joc.

A la reanudació, poc a destacar. Impotent el Nàstic, que ha acabat jugant amb tres defenses fent entrar Uche i Dongou perquè ja no hi havia més pòlvora a mà, el Tenerife ha deixat passar els minuts. I només amb això n’ha tingut prou per poder sentenciar el partit al minut 53 amb un xut de MIlla ajustat al pal dret o amb un remat al pal de Mula al 92. Els granes s’han deixat veure gràcies a una aparició de Fali des de la frontal de l’àrea. El seu llançament ha estat desviat a córner per Dani Hernández.

Alineacions:

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Molina, Pleguezuelo (Dongou, minut 84), Abraham, Fali, Mesa (Uche, minut 64), Tejera, Tete Morente (Juan Muñiz, 70), Jean Luc i Barreiro.

Banqueta: Barragán, Javi Jiménez, Uche, Muñiz, Dongou, Arzo i Pol Prats.

Tenerife: Dani H., Luís Perez, Alberto Jiménez, Juan Villar (Aitor Sanz, minut 58), Acosta (Suso, minut 78), Longo (Malbasic, minut 72), Carlos Ruíz, Aveldaño, Luis Milla, Raúl Cámara i Mula.

Banqueta: Carlos T., Camille, Malbasic, Suso N.T., Aitor Sanz, V. Casadesus i Jorge Saenz.

Gols: 1-0, Tete Morente (minut 10); 1-1, Juan Villar (minut 12); 1-2, Juan VIllar (minut 29).

Targetes: Abraham, minut 42; Barreiro, minut 50; Pleguezuelos, minut 65; Tejera, minut 67; Carlos Ruiz, minut 85.

Incidències: Un minut de silenci previ a l’inici del partit per diversos motius, entre ells la mort del jove periodista Joan Castells, que col·laborava amb tarragona21.