TOTS 21

Imatge de la baixada d’andròmines en una edició anterior

Les festes de Sant Abdó i Sant Senén s’allarguen durant 10 dies, del 20 al 30 de juliol El Morell, a 19 de juliol de 2018. Aquest divendres es dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell. Unes festes que arriben amb un programa ple d’activitats gratuïtes, amb una cinquantena d’actes repartits entre el 20 i el 30 de juliol.

Per a aquest primer cap de setmana festiu, la regidoria de Cultura, Festes i Joventut de l’Ajuntament del Morell ha preparat una gran varietat de propostes, que comencen divendres amb música. A les 20.30 hores, la Parròquia de Sant Martí acollirà un concert de corals a càrrec de la coral Nova Unió de Vila-seca, el cor Mestral de Reus i la coral Guspira del Morell. I a les 23.30 hores, La Tieta Clara oferirà una actuació musical al Jardí
de l’Ajuntament.

Dissabte 21, a les 11 hores, es farà el Vermu-Brasa, un vermut acompanyat de pa torrat i carn a la brasa al pati del Centre de Serveis per a la Gent Gran. Ja a la tarda, a partir de les 20 hores, tindrà lloc el Ball de Sant Miquel infantil, amb correfoc del Ball de Diables petits del Morell i set colles convidades més. Per rematar la festa, a les 22 hores i a la plaça de la Font actuarà Pastorets Rock.

Finalment, diumenge hi haurà la XIII Trobada de Puntaires, a partir de les 10 hores i a la Rambla Joan Maragall. A les 13 hores, la diversió agafarà el protagonisme amb la XIII Baixada d’andròmines, i a les 13.30 hores, vermut electrònic al Jardí de l’Ajuntament. A la tarda, els escacs agafaran el relleu amb el torneig de Sant Nin i Sant Non, a partir de les 17 hores i a la Rambla Joan Maragall. I per tancar el cap de setmana, holi party al
costat de les piscines, a les 19 hores; i a les 20 hores, partit de futbol 7 de la penya Barcelonista al camp de futbol municipal.

Val a dir que un dels actes tradicionals més esperats pels joves morellencs, i també vilallonguins, la Festa dels Nins i els Nons, ha quedat ajornada i no se celebrarà aquest dissabte dia 21, sinó que es trasllada al 4 d’agost. Un dia en què els joves dels dos municipis gaudiran del seu moment festiu a la Granja dels Frares. L’esdeveniment està organitzat conjuntament per l’Associació de Jóvens de Vilallonga del Camp i L’Embruix. Per a més informació i inscripcions, podeu escriure a ninsnons@gmail.com.

Marxandatge per a grans i petits

Amb motiu de la Festa Major s’han ideat diversos productes de marxandatge perquè morellencs i visitants vagin ben equipats durant tots aquests dies. Així, s’ha preparat una llampant samarreta amb el disseny de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, disponible per a infants, a 6 euros, i adults, a 10 euros.

A més, també podeu adquirir el ventall de les festes, a 2 euros, i el 8è exemplar de la col·lecció de gots de la Festa Major, amb el Ball de Diables infantil del Morell com a protagonista, per un euro. Tot plegat, ho podeu comprar al Centre Cultural, de dilluns a divendres i de 17 a 21 hores.