.

.

TOTS 21

Una de les paradetes del Mercat de Nadal de la Selva del Camp. Foto: Tots21

Una de les paradetes del Mercat de Nadal de la Selva del Camp. Foto: Tots21

La Selva del Camp celebra aquest cap de setmana el Mercat de Nadal i la 3a Festa del Tió, activitats que s’emmarquen en la programació de Nadal que ha preparat l’Ajuntament del municipi. Durant tot el cap de setmana, les persones que s’apropin a la plaça Major trobaran paradetes de regals de Nadal, oli, vi, fruits secs, manualitats i moltes més coses, a més d’actuacions musicals, tallers, showcooking i servei de bar.
Aquest dissabte, el mercadet s’ha obert a dos quarts de deu amb un esmorzar popular de brasa. A les 10h ha començat la gimcana de la 3a Festa del Tió, una activitat familiar on s’havien de trobar els diferents tions que hi havia amagats a les botigues del poble.
La música també ha tingut el seu espai, amb una actuació de la Banda Juvenil Aula Vilalta i un ràdiovermut a càrrec de la ràdio local. A la tarda, un showcooking a càrrec de Menjamiques ha fet les delícies del públic i, per acabar, Jungle-country ha fet moure l’esquelet als assistents amb música country i ball en línia.
Diumenge, un taller de tions de Nadal i una demostració de treball creatiu amb materials nadalencs seran les dues activitats matinals. A dos quarts d’una, es farà una actuació de l’Escola de Música i a les 13h tornarà ràdiovermut. Per la tarda, un taller per fer el teu arbre de Nadal posarà punt i final a les activitats del Mercat de Nadal.
Entre els paradistes la satisfacció era força evident aquest dissabte. La Rosi i la Laura són dues veïnes del poble que enguany han decidit posar una paradeta. “És el primer cop que posem parada, enguany ens han enredat i aquí estem”, comenten entre rialles. Manualitats fetes amb resina, ganxet i fusta són els productes que venen aquestes dues noies.
La Rosi i la Laura darrera la seva parada. Foto: Tots21

La Rosi i la Laura darrera la seva parada. Foto: Tots21

La Laia és una altra veïna de la Selva que enguany ha decidit posar parada al Mercat de Nadal: “A l’estiu vaig fer samarretes del poble i ara, per Nadal, em van proposar venir i he portat les samarretes i altres coses d’artesania, com els guants i anells que faig jo”. Per a la Laia, la “fira és molt variada, hi ha de tot, i, a nivell d’organització, està molt ben muntada, ens ho han facilitat tot molt”.
La Laia (dreta) ha vingut amb la seva filla. Foto: Tots21

La Laia (dreta) ha vingut amb la seva filla. Foto: Tots21

Al Mercat de Nadal també s’hi poden trobar productes de la terra, com l’oli que ven la Paula o el vi de Mas d’en Baget. “El mercat està molt bonic, molt ben decorat i la música sempre acompanya perquè fa ambient. Estem molt contents”, deia la Paula.
La Paula amb els seus companys de la parada. Foto: Tots21

La Paula amb els seus companys de la parada. Foto: Tots21

L’Esther no viu a la Selva, però és filla del poble. “Visc a Vilallonga del Camp. Som pagesos, productors d’avellana, i tenim terres a la Selva del Camp i a Vilallonga”, explica. L’Esther ha portat al Mercat de Nadal la seva avellana negreta, “amb DOP avellana de Reus, ametlla marcona i oli d’oliva verge extra de les nostres finques”. Enguany, a més, també ha portat portat productes que fa altra gent amb avellanes de les seves terres.
La parada de l'Esther. Foto: Tots21

La parada de l’Esther. Foto: Tots21

En definitiva, doncs, un Mercat de Nadal amb productes per a tots els gustos. A continuació, us deixem una galeria d’imatges del mercat i un vídeo hi fa un petit recorregut.
V. Tapias